Petter Lasu Nilsson. Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅNPetter Lasu Nilsson. Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN
Petter Lasu Nilsson. Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN
Joel Vännström.Joel Vännström.
Joel Vännström.

Ljudklippet avslöjar – attacken var planerad

Publicerad
Uppdaterad

Två gånger på fem dagar har Bodens HF varit inblandad i skandaler på isen.

I torsdags efter att Albin Eklund fällt Piteås Joel Vännström under en periodpaus. Vännström fick hjärnskakning.

Nu har Piteå-Tidningen publicerat en ljudinspelning – där det framgår att det var en planerad attack.

– Han filmar ju, han börjar filma. Det är därför vi kör på honom. Fattar du inte det, då är du dum i huvudet, säger han i ett ljudklipp som Piteå-Tidningen publicerat. 

Förra säsongen hamnade Petter Lasu Nilsson i en jätteskandal efter att han i en intervju med C More sagt att han skulle "kunnat mörda" och riktade därefter stark kritik mot situationsrummet i SHL.

Efter den skandalen meddelade tränaren att han inte skulle återvända till ishockeyn - men för bara ett par veckor sedan bröts det löftet när Lasu återvände till Boden där han kom in som assisterande tränare till Hockeyettan-laget. 

Och i torsdags kom han att ånyo hamna i hetluften efter en jätteskandal.

Det när Boden HF:s Albin Eklund vid en periodpaus lämnat avbytarbåset och åkt direkt mot Piteå HC:s målvakt Joel Vännström och fällt honom bakifrån så till den grad att han ramlade, slog huvudet i isen och ådrog sig en hjärnskakning som än i dag håller honom sjukskriven från sitt jobb.

 

LÄS OCKSÅ: Petter Lasu Nilsson i nytt bråk när Boden mötte Piteå

Nya uppgifter avslöjar - Lasu beordrade attacken

I dag har Piteå-Tidningen publicerat ett ljudklipp som avslöjar nya detaljer i ärendet.

På ljudklippet hörs det hur Lasu hamnar i en het ordväxling med en från publiken i LF arena - där Lasu säger att Eklunds attack på Vännström var en följd av att motståndarspelaren filmat.

I ljudklippet hörs mannen från publiken kalla Lasu för "den fegaste tränaren" varpå Lasu svarar:

– Vet du vad du...du är så jävla. Vet du vad du är? Du är stendum. Jag är ful och du är stendum.

Senare ifrågasätter mannen Lasus ord om att Vännström filmat och då kommer orden som bekräftar på att attacken var planerad:

– Ååååh. Filmar. Han (Vännström) filmar ju, han börjar filma. Det är därför vi kör på honom. Fattar du inte det, då är du dum i huvudet.

LÄS HELA KONVERSATIONEN LÄNGST NED I ARTIKELN

 

LÄS OCKSÅ: Blodiga överfallet - vårdas i tio minuter

Sportchefen: ”Vi går inte ut för att skada någon”

Piteå-Tidningen har sökt Lasu Nilsson som lade på luren när de presenterade sig - men tidningen har fått tag på Bodens sportchef Rolf Nilsson, bror till Petter, som menar att attacken inte alls var beordrad.

– Jag vet om att så inte är fallet, så det kan jag starkt dementera. Sen så tycker att det är märkligt att fokus läggs på det här. Vi slår Piteå tre av fyra gånger och i går (onsdag) gör vi in heroisk insats. Vi har sju spelare borta, lånar in spelare från Älvsbyn och åker till Piteå och slår ett lag som ska till allsvenskan på deras egen hemmaplan. Det tycker jag helt fantastisk, och då kan man ju undra varför fokus har hamnat här och inte på matchen. Sen är det väldigt olyckligt att det blir en skada, och det tycker jag är jättetråkigt i det hela.

Rolf Nilsson får sedan frågan om han kan garantera att det inte rörde sig om ett beställningsjobb:

– Absolut, och det står hela Boden Hockey för. Vi går inte ut för att skada någon spelare, aldrig. Sen så vet jag inte hur många skador vi haft. Det har varit fem hjärnskakningar och en knäled som farit ur led. Vi har valt att inte ha fokus på det. Det är väldigt tråkigt det som har skett, men ska vi börja ta det i media då blir det som att kasta tomater på varandra, och det vinner ingen på.

Här är hela konversationen (utdrag från www.pt.se)

Åskådare: Petter du är ett avskum.

 

Lasu Nilsson: Kom ner då jävla sopa. Kom ner här då om du vill.

 

Åskådare: Du är den fegaste jävla tränaren. Det är äckligt.

 

Lasu Nilsson: Vet du vad du...du är så jävla. Vet du vad du är? Du är stendum. Jag är ful och du är stendum.

 

Åskådare: Jag har filmat det du gjorde..(ohörbart) spelarna och målvakten våran.

 

Lasu Nilsson: Filmar. Han filmar ju, han divar ju... eller hur?

 

Åskådare: Sen går han och kräks i en hink är det filmning det?

 

Lasu Nilsson: (avbryter) Ååååh. Filmar. Han filmar ju, han börjar filma. Det är därför vi kör på honom. Fattar du inte det, då är du dum i huvudet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag