Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Linus Omarks gest mot Skellefteå AIK i derbyt

Här gör Luleå 3-2 i Norrlandsderbyt
Linus Omark firade med att visa upp klubbmärket.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Linus Karlsson blev tvåmålsskytt i matchen - och svarade med en liknande gest.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Norrlandsderbyt mellan Luleå och Skellefteå blev dramatiskt. Linus Omark firade sitt ledningsmål med att kyssa klubbmärket framför motståndarnas avbytarbås. Skellefteå svarade med att vinna efter straffar.

Norrlandsderby med två lag som jagar seriesegern. Tabelltvåan Luleå tog emot trean Skellefteå, och det var hemmalaget som förde matchen.

Linus Omark satte 3-2 för Luleå i den tredje perioden.

– Det är så läckert. Linus Omark har varit på en hockeyresa ute i världen, NHL, KHL och schweiziska ligan. Nu kysser han märket framför Skellefteå, det känns äkta och ärligt, nu levererar han också för sitt Luleå, säger experten Sanny Lindström i C More.

Kvitterade direkt

Svaret från Skellefteå kom omgående genom Linus Karlsson, som minuten senare satte kvitteringen - och firade på samma sätt framför Luleås bås. 

Matchen till förlängning som blev mållös och straffar fick avgöra.

Där var Skellefteå vassast - och fick därmed sista ordet efter Omarks målgest.

- Vi börjar matchen bra, första perioden är vår. Vi vet att de snäppar upp litegrann i andra, de får tryck i sin anfallszon. Det blir kanske inte så många chanser men vi spelar fast oss själva lite, i tredje är det jämnt. Oavgjort är inte orättvist, säger Luleåtränaren Thomas ”Bulan” Berglund.

Resultatet innebär att Skellefteå är ny tabelltvåa, tre poäng bakom ledande Rögle, inför den sista omgången i SHL. Luleå har dock fortfarande chansen att ta hem seriesegern, laget är nere på tredjeplatsen på lika många poäng som Skellefteå.

TV: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.