Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Linus Omark toksågas – efter sitt flyttbesked

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: TASS / STANISLAV KRASILNIKOV/TASS/SIPA SIPA USA

Linus Omark tog ett kärleksfullt farväl av KHL-klubben Salavat Julajev. 

Reaktionerna i Ryssland är inte enbart positiva – enligt Aftonbladet sågas Omark rejält av den ryske krönikören Vitalij Slavin. 

– Han som har skrivit det här känner inte ens mig, säger Omark till tidningen. 

Linus Omarks tid i KHL-klubben Salavat Julajev är över. SportExpressen har tidigare berättat om den svenska hockeystjärnans dramatiska hemresa från Ryssland, när han tillsammans med några andra spelare chartrade ett eget plan efter att gränser började stängas och flygresor ställas in på grund av coronaviruset. 

Då var det oklart om svensken skulle återvända för att avsluta säsongen i KHL – men tidigare i veckan tackade Omark Salavat Julajev för de fem år han varit i klubben. 

”Jag är stolt över att ha tillbringat mina sista fem år i ligan i en klubb av sådan världsklass”, skrev Omark. 

Linus Omark: ”Får tycka vad de vill”

Enligt Aftonbladet har krönikören Vitalij Slavin efter Omarks avsked gått till attack mot den svenske stjärnan i en krönika på tidningen Sovsport

”Vad har han ens gjort för klubben? Ingenting! Han är en vek spelare som aldrig tar jobbet hemåt och som filmar så fort han får chansen. Inte undra på att han aldrig slog sig in i NHL. Nej, vi klarar oss gott utan Omarks billiga tricks, som bara kan kategoriseras som ren narcissism”, skriver Slavin bland annat. 

– Folk får tycka vad de vill. De som känner mig vet att jag har gjort allt för den här klubben. Han som har skrivit det här känner inte ens mig, säger Omark själv till Aftonbladet, och menar att Slavins åsikter inte speglar de reaktioner han tagit del av. 

– Bara positiva. Klart de vill att jag stannar, men det här är ett familjebeslut, säger Omark. 

Omarks ryska agent har sagt till nyhetsbyrån Tass att den 33-årige VM-guldmedaljörens karriär nu fortsätter i Schweiz. 

 

Expressen träffade Linus Omark inför OS 2018. Hör honom berätta om hockeyplatserna han minns - och helst vill glömma

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.