Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lindbäck bekräftar: Klar för finska Ilves

Foto: Nick Wass

Tampa-målvakten Anders Lindbäck blir nästa lockout-spelare att tvingas välja spel i en klubb utanför Sverige.

Enligt uppgifter till SPORT–Expressen är 24-åringen överens med finska SM-liigaklubben Ilves.

Under lördagskvällen bekräftar Lindbäck övergången.

– Jag åker dit i morgon, det ska bli riktigt kul att spela igen nu när det är så här med förhandlingarna där borta, säger Lindbäck.

För omkring en vecka sedan blev Nicklas Bäckström klar för spel i Dynamo Moskva där han återförenas med vapendragaren i Washington, Alexander Ovechkin.

En spelare som länge hoppades på att få hemma hem till elitserien och spela för Brynäs. En annan som gått hemma i Gävle och hoppats på att få dra på sig Brynäströjan är nye Tampamålvakten Anders Lindbäck.

Kontrakt till jul

Men inte heller för honom blir det något spel i Brynäs den närmaste tiden.

Enligt uppgifter till SPORT–Expressen är Lindbäck överens med finska SM-liigaklubben Ilves, och övergången förväntas bli officiell inom kort.

Kontraktet gäller fram till och med uppehållet kring jul vilket öppnar för andra alternativ om lockouten bli långvarig.

– Jag har hört mycket bra om klubben och staden, sedan känner jag målvaktstränaren (Tidigare Brynäsmålvakten Markus Korhonen) sedan tidigare också, det blir en bra lösning, säger Lindbäck.