Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lina Bäcklin nobbas i ishockeylandslaget

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Lina Bäcklin.
Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN
Leif Boork, förbundskapten.
Foto: Tomas Leprince

Lina Bäcklin tackade nej till VM 2016 på grund av personliga skäl.

Och trots en fin säsong med Brynäs i SDHL så har hon nobbats av förbundskapten Leif Boork - och inte heller fått någon förklaring.

– Det känns så där att inte få vara med där. Det är många som tror att jag tackat nej den här säsongen också, men det har jag verkligen inte gjort, säger hon till Hockeysverige.

VM i amerikanska Plymouth blev inte vad Damkronorna hade hoppats på. Sverige tog sig vidare från gruppspelet, men i kvartsfinalen blev det respass efter 0-4 mot Finland.

Efter mästerskapet fick förbundskapten Leif Boork många tuffa frågor om att stora namn som Emma Eliasson, Tina Enström och Jenni Asserholt alla hade petats ur truppen av honom.

Tackade nej till VM av personliga skäl

De tre är inte ensamma med att vara förbisedda av Boork. Brynäs Lina Bäcklin, en av SDHL:s främsta backar, var en del av landslaget i VM 2013 och 2015 samt OS 2014.

Men sedan tackade hon nej till VM 2016 av personliga skäl.

– Det som hände var att livet kom i vägen. När sådant händer så är det viktigare än hockeyn. Just vid det tillfället när jag tackade nej var jag inte ens uttagen, säger hon till Hockeysverige.

Sedan hon nobbade landslaget så har hon inte varit välkommen tillbaka i landslaget.

"Vore konstigt om det var något annat"

Och hon har inte heller haft någon dialog med Leif Boork om varför hon inte är aktuell för Damkronorna.

– Att jag sedan inte fått vara med är väldigt tråkigt eftersom landslaget är fortfarande mitt stora mål. Jag antar och hoppas att det är för att jag inte har kvalitéerna som krävs för det vore konstigt om det vore något annat. Även fast jag inte varit uttagen är fortfarande OS mitt stora mål.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.