Foto: Brian Bahr
 Foto: Brian Bahr

Lidas sköna besked: Sugen på OS

Publicerad
Uppdaterad
Tre Kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson har presenterat en första lista på spelare som är aktuella för OS. Många etabletade namn saknas, men listan kommer att skrivas om. - Vi kan nominera hur många vi vill. Någon gång i september ska vi lämna in hela listan, säger Gustafsson.
LOS ANGELES. Nicklas Lidström kommer till Tre Kronors samling i Göteborg på torsdag. Och genast har chansen att han spelar OS i Vancouver i februari ökat drastiskt. - Ja, så kanske man kan se det, säger Lidström.
Men det definitiva beskedet dröjer till i höst.
- Jag vill komma i gång med NHL-säsongen först innan jag fattar det slutgiltiga beslutet om jag ska vara med i OS eller inte, säger den 39-årige Detroitbacken, som var nominerad till Norris Trophy i år igen.

Ansluter till samling

För förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson är Lidströms medverkan på OS-samlingen torsdag-fredag i Göteborg ett jättelyft.
För Lidström är det ett sätt att pejla läget.
- Jag vill vara med och höra vad som sägs från hockeyförbundet och Olympiska kommittén inför spelen i Vancouver.
Ska vi tolka det här som att chansen att du ställer upp har ökat?
- Ja, så kanske man kan se det. Jag förnekar inte att deltagandet i ett fjärde vinter-OS lockar för min egen del.
Hur är det med hälsan efter skadorna under NHL-slutspelet i våras?
- Bara bra. Jag har lite känning av mitt skadade muskelfäste i den högra armbågen, men det är en förslitningsskada som jag får leva med. Skadan i underlivet är helt läkt.

Jagar revansch

Hur lång semester tog du efter förlusten i Stanley Cupfinalen mot Pittsburgh?
- Två veckor. Det var tungt att köra i gång igen efter den finalsmällen, vi hade ju två matcher på oss att avgöra men den här gången fick vi inte riktigt till det.
Revanschsugen?
- Absolut. Med tanke på hur det blev i finalen, så vill vi ta revansch i vinter. Det är en bra motivation under försäsongsträningen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag