Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Lidas" hyllas stort efter otroliga bilden

Foto: DANIEL NILSSON / © BILDBYRÅN

Han har vunnit fyra Stanley Cup, OS och VM. 

Men i kväll var Nicklas Lidström, 47, långt från världseliten.

I stället agerade hockeyikonen vaktmästare, båsöppnade och del av sekretariatet när Västerås J20-lag besegrade Mora på hemmaplan.

Nu hyllas Lidström för insatsen i sociala medier. 

Efter karriärens slut valde Nicklas Lidström att lämna USA för att flytta hem till  Sverige och Västerås. Efter karriären har 47-åringen bland annat varit rådgivare åt Tre Kronor - men på onsdagskvällen tog han sig an ett något mindre uppmärksammat uppdrag.

När Västerås J20-lag på onsdagskvällen besegrade Mora med 5-1 kunde de drygt 200 personerna på läktarna notera ett känt ansikte som öppnade hemmalagets utvisningsbås.

Det var ingen annan än Lidström som skötte båsdörren, och hjälpte även vaktmästarna under spolningen av isen. 

En bild som sprids på Twitter visar just Lidström gå runt på isen med en borrmaskin i handen för att fästa målburarna efter att isen spolats. 

Nicklas Lidström hyllas för bilden

https://twitter.com/robbieblind/status/938492022444494848

På Twitter hyllas Lidström för insatsen:

"Man blir alldeles varm i hjärtat", skriver en användare.

"Sjukaste bilden jag sett. Legend! Bokstavligen", skriver en annan. 

En tredje fyller i: "Finns inte många av den här sorten".

"Hyfsat överkvalificerad vaktmästare", skriver en fjärde.

Sedan han flyttade hem till Sverige har Nicklas Lidström hjälpt till i Västerås ungdomsverksamhet på olika sätt. Två av Lidströms söner har representerat klubbens olika juniorlag och en av dem representerar i dag Västerås a-lag som spelar i hockeyettan västra. 

– Det var givetvis en stor omställning. För barnen var Sverige ett land vi åkte till på semestern, det var aldrig hem för dem. Men vi ville att våra barn skulle få svenska värderingar, och Västerås kändes som en lagom stor stad, har Lidström tidigare berättat om valet att flytta tillbaka till Sverige från USA. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.