Foto: DANIEL NILSSON / © BILDBYRÅNFoto: DANIEL NILSSON / © BILDBYRÅN
 Foto: DANIEL NILSSON / © BILDBYRÅN

"Lidas" hyllas stort efter otroliga bilden

Publicerad

Han har vunnit fyra Stanley Cup, OS och VM. 

Men i kväll var Nicklas Lidström, 47, långt från världseliten.

I stället agerade hockeyikonen vaktmästare, båsöppnade och del av sekretariatet när Västerås J20-lag besegrade Mora på hemmaplan.

Nu hyllas Lidström för insatsen i sociala medier. 

Efter karriärens slut valde Nicklas Lidström att lämna USA för att flytta hem till  Sverige och Västerås. Efter karriären har 47-åringen bland annat varit rådgivare åt Tre Kronor - men på onsdagskvällen tog han sig an ett något mindre uppmärksammat uppdrag.

När Västerås J20-lag på onsdagskvällen besegrade Mora med 5-1 kunde de drygt 200 personerna på läktarna notera ett känt ansikte som öppnade hemmalagets utvisningsbås.

Det var ingen annan än Lidström som skötte båsdörren, och hjälpte även vaktmästarna under spolningen av isen. 

En bild som sprids på Twitter visar just Lidström gå runt på isen med en borrmaskin i handen för att fästa målburarna efter att isen spolats. 

Nicklas Lidström hyllas för bilden

https://twitter.com/robbieblind/status/938492022444494848

På Twitter hyllas Lidström för insatsen:

"Man blir alldeles varm i hjärtat", skriver en användare.

"Sjukaste bilden jag sett. Legend! Bokstavligen", skriver en annan. 

En tredje fyller i: "Finns inte många av den här sorten".

"Hyfsat överkvalificerad vaktmästare", skriver en fjärde.

Sedan han flyttade hem till Sverige har Nicklas Lidström hjälpt till i Västerås ungdomsverksamhet på olika sätt. Två av Lidströms söner har representerat klubbens olika juniorlag och en av dem representerar i dag Västerås a-lag som spelar i hockeyettan västra. 

– Det var givetvis en stor omställning. För barnen var Sverige ett land vi åkte till på semestern, det var aldrig hem för dem. Men vi ville att våra barn skulle få svenska värderingar, och Västerås kändes som en lagom stor stad, har Lidström tidigare berättat om valet att flytta tillbaka till Sverige från USA. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag