Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Leksands försäsongsskräll – segrade i turneringen

Publicerad

Hockeyallsvenska Leksand ställdes mot två SHL-lag i Strömstad Hockey Classic.

Där skrällde dalalaget i går mot Färjestad - men förlorade i dag mot Frölunda.

Det skulle ändå visa sig vara tillräckligt för att vinna turneringen. 

– Jag känner redan nu att vi har något väldigt spännande på gång, säger tränaren Markus Åkerblom i C More.

Ishockeyns försäsong brukar bjuda på sköna skrällar här och där.

I går fick vi se tre SHL-lag snuvas på segern av hockeyallsvenskt motstånd. 

Och i dag kom nästa kvitto på att serietillhörighet betyder föga vid säsongens början.

Det när Leksand titulerades som mästare av Strömstad Hockey Classic - trots att man var det enda laget som inte återfinns i SHL, och ställdes mot Frölunda samt Färjestad.

I dag förlorade laget förvisso mot Frölunda med 2-3, men då samtliga lag besegrade varandra så kom Leksands målskillnad att fälla avgörandet till lagets fördel.

– Det är speciellt att få vinna fastän man förlorar. Det är skönt för killarna att åka härifrån med det, säger tränaren Markus Åkerblom i C More.

Leksand - Frölunda 2-3

L: Martin Karlsson, Mattias Nilsson. F: Simon Hjalmarsson, Max Friberg, Ponthus Westerholm.

Publik: 550.

"Något väldigt spännande på gång"

Resultat på försäsong brukar sällan visa på vartåt en säsong barkar, men att ta med sig en skalp som den Leksand nu reser hem med är ändå något som tränare Åkerblom är nöjd med.

– Det stärker ju processen man är inne i att sätta ett beteende, en struktur i allt vi gör. Den förstärks ju av att vi får framgångar.

Leksand har av många tippats vara ett topplag i hockeyallsvenskan, efter att ha fått behålla flera nyckelspelare och förstärkt med intressanta spelare så vill man tillbaka till SHL igen.

– Jag känner redan nu att vi har något väldigt spännande på gång. Jag ser fram emot att fortsätta jobba med det här gänget.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag