Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läsfest: 220 sidor om hockeysäsongen

SHL, SDHL, NHL och hockeyallsvenskan – nu drar det ihop sig.

Från torsdag den 6 september finns den i butik, årets stora ishockeyguide på 220 sidor.

Aldrig tidigare har det surrat så mycket i ett hockeymagasin som i år. Getingarna har förökat sig och gett sig på 913 dam- och herrspelare och 190 lagdelar i 38 klubbar – plus getingbetygen på alla SHL-tränare, förstås. Det är rätt häftigt. Hockey'n'roll, liksom.

Apropå häftigt: Efter en vår vi sent ska glömma – Växjös mäktiga uppvisning, Luleås andra damguld på tre år inför storpublik, Timrås sanslösa vändning i SHL-kvalet och Anders Nilssons avgörande straffräddning som gav andra raka VM-guldet – ligger isarna blanka i hockeyladorna igen. Skön svalka att slinka in i en sån efter den här sagolika sommaren, eller hur...?

Årets 220-sidiga magasin har, som vanligt, SHL som huvudtema. Men vi låter även kvinnorna ta välförtjänt plats; SDHL går mot ett sportsligt uppsving, där flera lag satsar för att fälla bjässarna Luleå och Linköping. Brynäs ska vara på den nivån om några år, är planen – och av den anledningen är Damkronornas Erika Grahm handplockad till Gävle. Möt henne och det hemvändande NHL-proffset Jacob Josefson i Djurgården i ett spännande samtal om att vara kulturbärare i idrottens tjänst.

Dessutom: Massor av bokstäver, sköna siffror, avslöjande statistik, ranking, experttips och topplistor på bästa värvningar, största talanger, sevärda spelare – ja, det mesta. Och som bonus: Tio sidor NHL-extra med nostalgi och ett blågult nybygge i fokus, bland annat.

Så härlig läsning och mycket nöje med vårt megamagasin om hockey. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.