Lars-Gunnar Jansson och Lasse Granqvist kommenterar en match under hockey-VM 2007. Foto: Jan DüsingLars-Gunnar Jansson och Lasse Granqvist kommenterar en match under hockey-VM 2007. Foto: Jan Düsing
Lars-Gunnar Jansson och Lasse Granqvist kommenterar en match under hockey-VM 2007. Foto: Jan Düsing
Nu gör LG Jansson comeback som 76-åring. Foto: Malin LööfNu gör LG Jansson comeback som 76-åring. Foto: Malin Lööf
Nu gör LG Jansson comeback som 76-åring. Foto: Malin Lööf

Lars-Gunnar Jansson gör comeback i radio

Publicerad

Lars-Gunnar Jansson, 76, gör comeback i Radiosportens bevakning av internationell hockey.

Efter att ha fått lämna rollen efter OS i Vancouver återvänder den folkkära profilen när hockey-VM inleds i maj.

– Jag blev verkligen jätteglad när jag fick förfrågan, säger han till Aftonbladet.

Efter OS i Vancouver 2010 lämnade Lars-Gunnar Jansson rollen som expertkommentator inom internationell hockey på Sveriges radio.

Den populära hockeyprofilen skulle därefter fokusera på Elitserien och lämna landslagshockey.

Men nu står det klart att Lars-Gunnar Jansson återvänder.

Återvänder som expert

Tillsammans med Växjös assisterande tränare Jörgen Jönsson kommer Lars-Gunnar Jansson åka med SR-teamet till bevakningen av hockey-VM som arrangeras i tyska Köln och franska Paris.

Anledningen är att den tilltänka expertkommentatorn Charles Berglund missar mästerskapet av privata skäl.

– Radiosporten har gett mig fem eller sex matcher. Sedan är det tänkt att Jörgen ska träda in. Jag känner en stor glädje. Jag blev verkligen jätteglad när jag fick förfrågan, säger Lars-Gunnar Jansson till Aftonbladet.

"Strongt av Radiosporten"

LG Jansson tycker fortfarande att beslutet att frånta honom rollen som expertkommentator inom internationell hockey var märkligt.

Men något agg verkar han inte hysa mot Sveriges radio.

– Självklart trodde jag att jag hade gjort mitt internationellt. Men jag måste säga att det är strongt av Radiosporten, de skiter i vad det står i prästbetyget. Levererar man får man vara med, säger LG Jansson.

Hockey-VM i Tyskland och Frankrike inleds den 5 maj och Sverige ställs i den första matchen mot Ryssland i Lanxess Arena i Köln.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag