Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Laraque räddade barn från att bli kidnappat

Laraque i AIK-tröjan.
Foto: Sören Andersson / BILDBYRÅN
Laraque i Oilers.
Foto: John Ulan / AP CP

En sjuårig flicka var på väg att bli kidnappad i en park i Montreal.

Då ryckte NHL-busen Georges Laraque, som spelade i AIK under lockouten, in och hjälpte till.

– Jag skulle tackla honom direkt, säger Laraque till CBC.

Det var under lördagen som en familjeutflykt i Jeanne-Mance-parken i centrala Montreal höll på att förvandlas till en mardröm.

En 24-årig man ska ha gått fram till en sjuårig flicka, som var i parken tillsammans med sin familj, tagit tag i henne och gått i väg.

Mannen kom dock inte speciellt långt innan han blev stoppad och omkullknuffad på marken. Kort därefter kom den före detta NHL-stjärnan Georges Laraque till platsen – och såg till att mannen inte hade någon chans att komma undan.

– Jag ville se till att om han kom upp på fötter skulle jag tackla honom direkt, säger Laraque till CBC.

Den förre hockeyspelaren, som främst representerat Edmonton Oilers, deltog i en baseballmatch för kända idrottsprofiler när han hörde en kvinna skrika från en annan del av parken, och ett stort gäng från baseballmatchen begav sig genast i väg för att se vad som pågick.

"Det är ganska läskigt"

Laraque, som spelade i AIK under NHL-lockouten, medger att händelsen var lite "läskig" och fick honom att känna obehag som pappa.

– Jag har tvillingar och det här kunde hända vem som helst. Vi har hört historier om barn som blir bortförda och att se något sådant här, det är ganska läskigt, säger Laraque.

Polisen i Montreal förhör just nu den 24-årige mannen, och uppger att mannen eventuellt måste genomgå en psykologisk undersökning.

Georges Laraque avslutade sin ishockeykarriär förra året, när han spelade några matcher för det norska division 3-laget Fana IHK.


Gillar du sport? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla sportnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.