Här måljubel ihop med Frida Nevalainen under en landskamp mot Kina 2010. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX / SCANPIX SPORT SCANPIX SWEDENHär måljubel ihop med Frida Nevalainen under en landskamp mot Kina 2010. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX / SCANPIX SPORT SCANPIX SWEDEN
Här måljubel ihop med Frida Nevalainen under en landskamp mot Kina 2010. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX / SCANPIX SPORT SCANPIX SWEDEN
Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅNFoto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN
 Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN

Landslagsstjärnan slutar med hockeyn

Publicerad

I våras blev hon svensk mästare med Djurgården.

I dag offentliggjorde landslagsstjärnan Tina Enström, 26, att hon slutar med hockeyn.

– Det här är inget lätt beslut att ta, säger hon i ett pressmeddelande.

Tina Enström är en av Sveriges största hockeystjärnor.

Totalt ligger hon femma i SDHL:s maratonpoängliga med 255 poäng på 219 matcher, fördelat på 77 mål och 178 assist.

I dagarna meddelade hon Djurgårdens sportsliga organisation att hon slutar med ishockeyn.

– Jag känner att om jag ska spela ishockey så vill jag brinna för det fullt ut. Jag har funderat över sommaren och jag har kommit fram till det här beslutet, säger Tina Enström i en kommuniké.

– Det kommer säkert komma dagar när man saknar hockeyn för det har ju ändå varit mitt liv och identitet. Men jag tror att det kommer att gå jättebra och det är en stor lättnad för mig att ha tagit det här beslutet. Nu får jag tid över att resa lite mer och hitta på andra grejer, fortsätter hon.

Sportchef Nils Ekman beklagar beslutet.

– Ur ett hockeyperspektiv är det en ledsam dag för oss då det är en av Sveriges bästa hockeyspelare någonsin som slutar. Det tycker jag är synd. När någon tar ett sådant här beslut är det viktigt att man stöttar personen och visar tacksamhet, säger han.

Hyllas av tidigare lagkamrater

Även före detta storspelaren Danijela Rundqvist, numera verksamhetsansvarig i Djurgården Dam, kommer sakna henne på isen.

– Jag är oerhört stolt över att ha spelat med Tina. Hon har tillfört mycket på isen och gjort alla sina medspelare bättre och jag är glad att vi har haft henne i laget och organisationen i tre år, säger Danijela Rundqvist.

Också före detta landslagsmålvakten Valentina Lizana Wallner, numera hockeyexpert i Eurosport, visar sin uppskattning till Tina Enström.

https://www.instagram.com/p/BXiTP0alYZZ/
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag