Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lämnar isen på bår – efter otäck smäll

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Det var otäcka scener som utspelade sig en bit in i den första perioden mellan Frölunda och Rögle.

Efter en smäll mot huvudet fick Rögles Anton Bengtsson lämna matchen på bår.

Under tisdagskvällen ställdes Frölunda och Rögle emot varandra i den andra och avgörande semifinalen i Champions Hockey League.

Rögle tog tidigt ledningen i matchen, genom just Anton Bengtsson, men det blev något helt annat som tog fokuset när knappt tre minuter av den första perioden var spelad.

Fick lämna matchen på bår

Rögleforwarden Anton Bengtsson fick en smäll mot huvudet i neutral zon efter en kollision med Frölundas Johan Sundström. En smäll som tog så pass illa att Bengtsson fick föras ut på bår av ambulanspersonal.

Detta inför chockade åskådare, spelare och domare.

 – Det är en oturlig kollision i mittzonen. Det är Anton Bengtsson som backar hemåt och han vill ändra åkriktning framåt och då ska Johan Sundström precis åka förbi honom och råkar klippa honom och träffa honom precis rätt i huvudet. Det är en olyckshändelse men sen blir det ju väldigt chockartat, säger Håkan Loob i SVT:s studio.

Matchen återupptogs efter en stund efter det att Bengtsson lämnat isen samtidigt som övriga personer i hallen skickade applåder i sympati för Bengtsson.

Glädjebeskedet: Är på väg hem

Efter det att den första perioden var slut kom först beskedet från Rögle att Bengtsson efter omständigheterna var okej och att han var för förd till sjukhus för vidare kontroll.

Efter matchens slut kom även det glädjande beskedet att Bengtsson fått lämna sjukhuset.

”Ny uppdatering. Anton Bengtsson har fått lämna sjukhuset i Göteborg och är på väg hem till Ängelholm”, skriver klubben på Twitter.

Matchen slutade 3-1 till fördel för Rögle som därmed är klart för final i CHL medan Frölunda är utslaget.

I finalen ställs Rögle mot antingen finska Tappara eller tyska RB München.

Carl Klingberg gästar Hockeypuls – listar sina favoritspelare i Frölunda

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.