Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvar på sjukhus efter kollapsen

Nichlas Falk föll ihop under tröjceremonin.
Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅN
Nichlas Falk fördes senare till sjukhus, där han ännu är kvar.
Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅN

Nichlas Falk kollapsade vid sin tröjceremoni i torsdags.

Samma kväll konstaterades det att legendaren drabbats av akut hjärtflimmer.

Sedan dess har han varit inlagd på sjukhus där han är kvar än i dag.

– Läget är stabilt men medicineringen måste bli rätt innan jag får skrivas ut, säger Falk.

Nichlas Falk skulle få sin tröja hissad till Hovets tak efter flera säsonger i Djurgårdens IF. 

Tröjnummer 16 skulle för alltid pryda den klassiska arenans inre. 

Men ceremonin kom att få en läskig start då Nichlas Falk kollapsade och föll till den utrullade röda mattan där han blev liggande ett tiotal sekunder innan han till slut kunde kvickna till och ställa sig upp.

Till publikens stora glädje då så skämtade Falk direkt om situationen och sa: "Oj, vilken Youtube-grej". Men bara några minuter senare, vid en intervju i C More med Niklas Wikegård, kollapsade Nichlas Falk ånyo och läkare tog honom då direkt bort från rinken och kort där efter fördes han till sjukhus.

Drabbades av akut hjärtflimmer

Senare samma natt kunde läkare konstatera att Falk hade drabbats av akut hjärtflimmer, och över helgen har han varit inlagd på sjukhus med förhoppningar om att få komma hem. I fredags skrev han, i ett sms till Sportbladet, att han trodde han skulle få komma hem under lördagen.

"Det börjar ordna upp sig nu. Läkarna har hittat felet och behandling är påbörjad. Jag orkar inte prata i telefon nu men jag blir förmodligen utskriven i morgon. Räknar med att vara tillbaka vid rinken senaste måndag" skrev han då. 

Nya beskedet - kvar på sjukhus

Men när SportExpressen når Nichlas Falk under måndagen så är han fortfarande kvar på sjukhuset - och när han blir utskriven är ännu oklart.

– Läget är stabilt men medicineringen måste bli rätt innan jag får skrivas ut. Jag längtar tillbaka till grabbarna i SSK och ser att de krigar för fullt vilket gör mig jättestolt.


LÄS MER: Hockeyallsvenskan 2017/18 – spelschema och matcher i tv

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.