Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peter Forsberg hyllar Donald Brashear

Foto: Joel Marklund / Bildbyrån

ÖRNSKÖLDSVIK. Donald Brashhear är tillbaka – och gjorde det matchavgörande målet för Modo i första kvalmatchen mot Vita Hästen.

Nu kan han får mer speltid i fortsättningen.

– Vi spelar två timmar i powerplay utan att göra mål och sen får Donald komma in och spela i 50 sekunder och göra en balja direkt, säger Peter Forsberg.

Modo var det klart bättre laget i den första matchen mot Vita Hästen. Men flera av lagets stjärnor brände chans på chans.

Till slut spräckte Donald Brashear nollan och det fick allt att lossna för hemmalaget.

– Det är roligt för honom att komma hem hit igen, eller hem och hem, men hit och göra mål direkt i första matchen. Jag gillar hans inställning ändå, det är inte så att han jublar för sig själv utan han vet knappt att det är han som gjort målet och åker för att gratulera dom andra direkt. Han gnäller aldrig, han kör på 13:e forward och jag är jätteglad att han fick göra det här målet, säger Modos assisterande general manager Peter Forsberg.

Brashear kan få mer speltid i powerplay

Foto: Jonas Forsberg

Modo har haft stora problem när det gäller spelet i numerära överlägen.

– Vi spelar två timmar i powerplay utan att göra mål och sen får Donald komma in och spela 50 sekunder och gör en balja direkt, säger Forsberg.

Nu kan Brashear få mer speltid i just powerplay där han tog plats framför kassen.

– Han är inte lätt att flytta på utan det är en ganska stor kille. Det var ett viktigt mål också eftersom det stod 0–0 och dom hade haft några chanser innan, säger Forsberg.