Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Krönikörens sågning av William Nylander

Foto: MARTIN MEISSNER
Foto: HUEBNER/BLATTERSPIEL

William Nylander är Sverige bästa poängplockare i VM med sina 14 poäng. Men han imponerar inte allt för mycket på Ilta Sanomats sportchef Vesa Rantanen. 

"Nylander skulle vara en bättre spelare om han inte älskade pucken så mycket", skriver han på Twitter. 

– Vad ska man säga? Det är en finne, säger Nylander om sågningen.

William Nylander har varit en av Sveriges bästa spelare under VM. Och skulle man bara se till poängproduktion så är han överlägset bäst. Han kom till matchen mot Finland med 12 poäng - och i semifinalen fortsatte "Lill-Nyllets" show. 

Efter att Alexander Edler gett Tre Kronor ledningen och Finland kvitterat så visade Nylander klass i en spelform Sverige haft problem i - powerplay. 

Finländska krönikören tycker Nylander är självisk

Först spelade han fram John Klingberg till 2-1 i Tre Kronors första numerära överläge i matchen. Inte alltför långt senare så blev Nylander själv framspelad av Nicklas Bäckström då Sverige hade en man mer på isen och tryckte in 3-1. Hans fjortonde poäng i mästerskapet. 

Men trots poängproduktionen så har han inte vunnit över alla. Vesa Rantanen, sportchef och krönikör på den finländska tidningen IltaSanomat tycker att Nylander är för mycket av en diva. 

"Nylander skulle vara en bättre spelare om han inte älskade pucken så mycket". 

https://twitter.com/vrantanen/status/865996166588227585

Efteråt försvarade Nicklas Bäckström sin kedjekompis:

– Han är duktig på att utmana, han har bra fart på grejerna. Så jag tycker att han gör helt rätt, det är bara att köra på, säger "Bäckis".

Och själv svarar Nylander:

– Vad ska man säga? Det är en finne...

Matchen slutade med svensk seger, 4-1. Därmed är Sverige klart för sina första VM-final sedan 2013. Där ställs de mot Kanada på söndag kväll. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.