Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kritiken: ”Styrman måste skydda sig”

Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Peter Holland stängs av efter slagsmålet mot Fredrik Styrman. 

Nu får Luleåspelaren kritik – för att han inte försvarade sig. 

– Han måste skydda sig, säger Niklas Wikegård i C More. 

Under fredagen stängdes Peter Holland av fyra matcher och dömdes till böter på 40 625 kronor efter ett slagsmål med Fredrik Styrman under torsdagens match mellan Djurgården och Luleå. 

– Jag kommer aldrig be om ursäkt för att spela med passion, och viljan att vinna och tävla där ute, kommenterade Holland dagen efter han fick sitt matchstraff. 

Efter händelsen fick Holland utså rejält med kritik för händelsen. 

– Vi behöver inte ha den typen av spelare i svensk hockey. Jag vet inte vad en sån här spelare ska tillföra över huvudtaget, sa Luleås matchläkare Yelverton Tegner och fortsatte: 

Wikegård: ”Han måste skydda sig”

– Det är bara skittråkigt att se. Han står ju bara och pucklar på som att det vore MMA eller något.

Fredrik Styrman fick uppsöka läkarvårld efter slagsmålet och enligt Luleåtränaren Henrik Stridh ”mådde han inte bra” efter händelsen. 

Nu får också Luleåspelaren kritik. Enligt Niklas Wikegård har Luleåspelaren en skyldighet att försvara sig. 

– Någonstans kunde han (Holland) ha taggat ner. Men någonstans blir det jättemycket ansvar på honom, inget på Styrman. Det är ju han som sätter igång allting. Han måste skydda sig. Om man har satt igång något, måste man försvara sig, säger experten i C More. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.