Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken efter beslutet: ”Visar sämst respekt”

Niklas Wikegård.Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Djurgårdens Alexander Holtz fick tre matchers avstängning efter tacklingen mot Luleåspelaren Daniel Sondell. 

Nu riktar hockeyprofilen Niklas Wikegård kritik mot beslutet. 

– Vi måste, måste, måste börja prata om ansvaret hos den som blir tacklad på ett allvarligt sätt, säger han i ett klipp på Instagram. 

Tidigare under söndagen meddelade svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd att 17-årige Alexander Holtz stängs av i tre matcher efter tacklingen mot Daniel Sondell. 

”En Luleåspelare spelar pucken tillbaka till Luleåspelaren nr 50 Daniel Sondell vid blålinjen. Sondell skjuter ner pucken mot målet. Holtz kommer då och tacklar Sondell med en uppåtgående tackling som med vänster axel träffar Sondell i huvudet”, skriver situationsrummet i sin anmälan till disciplinnämnd. 

Men nu reagerar tv-hockeyprofilen Nikals Wikegård på beslutet om straffet mot Djurgården supertalang. 

”Han tar inte emot smällen”

Wikegård menar att det måste föras en diskussion kring ansvaret hos den som blir tacklad. 

– Inte bara den som ska få tacklingen har ett stort ansvar å så vidare. Daniel Sondell, om ni tittar på den tacklingen från i går, säger han i ett inlägg på Instagram och fortsätter:  

– Alexander Holtz gör exakt det han ska göra, han åker rakt fram, tar ut sin spelare. Daniel Sondell tar emot pucken och ser att Alexander Holtz är på väg att tackla honom, han väljer då att inte försvara sig. Han hoppar inte undan ordentligt och skyddar sig inte med klubban, vrider inte upp axeln. Han tar inte emot smällen överhuvudtaget Daniel Sondell. 

Vill se Luleåspelaren avstängd

Han riktar hård kritik mot Luleåspelaren – och menar att avstängningen bort vara tvärtom. 

– Den som visar sämst respekt, eller ingen respekt överhuvudtaget för spelat hockey är Daniel Sondell i den smällen. Hundra procent. 

– Alexander Holtz blir nog jätteförvånad över att en spelare som har ögonkontakt och vet att jag eventuellt att tackla, inte förbereder sig på att ta emot tacklingen. 

– Den som ska bli avstängd i min bok är Daniel Sondell, inte Alexander Holtz. 

https://www.instagram.com/p/B3RhZqto80H/