Krismöten hålls efter hockeytragedin

Publicerad
Uppdaterad
Roland Hedbergs död skakar hockey-Sverige.
Nu kommer klubbarna som spelade matchen hålla krismöten för att bearbeta händelsen.
- Det här är så dystert, säger en ledare för en av klubbarna.
Roland Hedberg, 62, avled efter att ha träffats av en puck mot halsen eller nacken.
Juniormatchen avbröts omgående, och chockade spelare och ledare såg på när sjukvårdspersonal kämpade förgäves på isen för att rädda domarens liv.
- Det här är så dystert, säger en ledare för en av klubbarna.
Kommer ni inom klubben att ordna någon krishantering?
– Ja, det är aktuellt. Att efter helgen samla ihop våra medlemmar. Det är väldigt viktigt.
Den andra föreningen som deltog i matchen kommer att tillsätta en krisgrupp under kvällen där spelare och ledare kommer tas om hand.
- Vi kommer att ha ett krismöte så fort som möjligt under kvällen, säger en ledare till HockeyExpressen.se.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag