Konflikten allt större – vägrar spela matcher

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Konflikten i hockeyettan eskalerar.

Sent i går kväll bestämde övriga lag att inte spela sina bortamatcher mot Boden och Karlskrona, skriver Aftonbladet.

Konflikten bottnar i intresseorganisationen hockeyettans avtal med klubbarna och ATG kring intäkter för tv-sändning av matcher.

Boden, i norra serien, och Karlskrona, i den södra, har valt att stå utanför det centrala avtalet då de själva vill ha rättigheterna till tv-sändningarna. De anser sig tjäna mer pengar själva än vad de centrala avtalet ger.

I söndags valde Örnsköldsvik att inte spela bortamatchen mot Boden och Mörrum har hotat att göra likadant på onsdag när klubben ska möta Karlskrona på bortaplan.

Sent i måndags kväll höll de 38 övriga klubbarna i hockeyettan ett stormöte där de kom överens om att inte spela bortamatcherna mot Boden och Karlskrona så länge de två klubbarna inte ansluter till det centrala avtalet.

– Samtliga är överens om att det här måste lösas nu. Annars kan det sluta med ännu mer tråkigheter. Hela hockeyettan skakar just nu och det här är inte bra för framtiden, säger Anders Gustavsson, ordförande i Mörrum, till Blekinge Läns Tidning.

Boden har tidigare i år fått rätt i Riksidrottsnämnden (RIN) i en tvist med Svenska ishockeyförbundet om att få stå utanför intresseorganisationen hockeyettan, men samtidigt spela i serien.

Svenska ishockeyförbundets tävlingsnämnd ska besluta matchresultat och konsekvenser för det ospelade mötet mellan Boden och Örnsköldsvik där pucken släpptes med endast hemmalaget på isen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.