Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kommentatorn saknades – på grund av älgjakten

Webbsända juniormatcher har blivit en fin tradition i svensk ishockey där nu samtliga lag erbjuder sändningar från sina hemmamatcher i toppligorna i juniorhockeyn.

Men i dag kom en tradition som sträcker sig betydligt längre bak i tiden i vägen. 

Älgjakten. 

Leksands IF och Skellefteå AIK:s J20-lag kom i dag att spela ett toppmöte i J20 Superelit där matchen också direktsändes på Svensk Hockey TV. 

Webbsändningar som nu är vardagsmat i de svenska juniorserierna. 

Men dagens sändning från Leksand blev en tyst sådan då ingen kommentator fanns att tillgå och de som hade letat sig in för att titta på matchen fick själva referera vad som hände. För även det har blivit en tradition de senare åren så hade matchen inget att säga till om när den betydligt större traditionsenliga älgjakten gick samtidigt. 

"Tyvärr kommer matchen att sändas utan kommentator på grund av älgjakt" mötte nämligen de som hade tänkt titta på matchen.

https://twitter.com/antonj85/status/916975204626247681

Leksand vann i målfest

Matchen då? Ja, det blev en målrik sådan och hade den tilltänkta kommentatorn tagit med sig kaffet och ostmackan till pressläktaren i stället för till älgtornet så hade den fått se totalt 14 mål i matchen.

Leksand vann nämligen med 9-5 i en match som böljade fram och tillbaka. 

Och även om älgens konung kanske inte hade letat sig in till Tegera arena så blev i alla fall Emil Bemström och Oliver Kandergård isens konungar med två mål vardera.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!