Kommentatorn saknades – på grund av älgjakten

Publicerad

Webbsända juniormatcher har blivit en fin tradition i svensk ishockey där nu samtliga lag erbjuder sändningar från sina hemmamatcher i toppligorna i juniorhockeyn.

Men i dag kom en tradition som sträcker sig betydligt längre bak i tiden i vägen. 

Älgjakten. 

Leksands IF och Skellefteå AIK:s J20-lag kom i dag att spela ett toppmöte i J20 Superelit där matchen också direktsändes på Svensk Hockey TV. 

Webbsändningar som nu är vardagsmat i de svenska juniorserierna. 

Men dagens sändning från Leksand blev en tyst sådan då ingen kommentator fanns att tillgå och de som hade letat sig in för att titta på matchen fick själva referera vad som hände. För även det har blivit en tradition de senare åren så hade matchen inget att säga till om när den betydligt större traditionsenliga älgjakten gick samtidigt. 

"Tyvärr kommer matchen att sändas utan kommentator på grund av älgjakt" mötte nämligen de som hade tänkt titta på matchen.

https://twitter.com/antonj85/status/916975204626247681

Leksand vann i målfest

Matchen då? Ja, det blev en målrik sådan och hade den tilltänkta kommentatorn tagit med sig kaffet och ostmackan till pressläktaren i stället för till älgtornet så hade den fått se totalt 14 mål i matchen.

Leksand vann nämligen med 9-5 i en match som böljade fram och tillbaka. 

Och även om älgens konung kanske inte hade letat sig in till Tegera arena så blev i alla fall Emil Bemström och Oliver Kandergård isens konungar med två mål vardera.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag