Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klubben förklarar sig – efter fansens kritik

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Säsongen är över för Henrik Lundqvist efter ett upptäckt hjärtfel. 

Målvakten har hyllats av en hel hockeyvärld - men det har också framförts kritik. 

New York Rangers fans hävdar att klubbens hyllning av svensken kom ut för sent på sociala medier. 

”Det krossar mitt hjärta (bokstavligen) att meddela att jag inte kommer kunna spela med Capitals kommande säsong. Efter många veckors diskussion med läkare och specialister runtom i landet så sätter ett hjärtfel stopp”, skrev Lundqvist på Twitter under torsdagen. 

Efter 15 säsonger i New York Rangers skrev Henrik Lundqvist på för Washington Capitals. Nu sätter ett hjärtfel stopp för svenskens säsong.  

Efter beskedet fick Lundqvist ta emot hyllningar från en hel hockeyvärld. 

Fansen: ”Hyllningen kom för sent”

– Det är jättetråkigt att höra. Jag känner verkligen för ”Henke”, som nu skulle få en nystart i Washington Capitals. Jag hoppas att det inte är något alltför allvarligt utan att han kan få det åtgärdat. Hälsan är det viktigaste, sa Niklas Lidström till SportExpressen

Hans tidigare klubb New York Rangers lade under kvällen (svensk tid) ut en hyllning till svensken. 

Men Rangers-fansen kritisererade klubben. Anledningen? Hyllningen kom för sent. Det skriver hockeysajten Foreverblueshirts.com 

New York Rangers skrev precis ett vackert uttalande till Henrik Lundqvist. De gjorde det i en vacker grafik. Jag är förvånad över att folk klagar på att den kom ut för sent. Jag arbetar inte för #NYR men jag förstår att det finns en process. Lugna er lite”. 

Försvarar klubben

Även Rangers-kännaren Kevin DeLury försvarar klubben. 

”Jag vet att alla saknar tålamod i dag, men själva uttalandet betyder mer än hur det det snabbt det publiceras. Jag är säker på att de (Rangers) vill vara säkra, inte först”.

Foreverblueshirts fortsatte sedan att skriva om kritiken på Twitter och menar att klubben hörde av sig till Lundqvist först, innan de valde att publicera hyllningen på sociala medier. 

”Jag kan bekräfta att de faktiskt pratade med Hank för att kolla läget med honom och hans familj. Sociala medier är inte det verkliga livet

Henrik Lundqvist är en av Sveriges mest meriterade hockeymålvakter genom alla tider. Lundqvist har spelat i NHL sedan 2005 och under sin karriär vunnit OS, VM och två SM-guld med Frölunda. 

https://twitter.com/4EverBlueshirts/status/1339752675378913280https://twitter.com/NYRangers/status/1339672245719822336

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.