Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kloten köper ut Anders Eldebrink

Anders Eldebrink, 51, tackade nej till jobbet som huvudtränare i AIK.
Nu har den schweiziska krisklubben Kloten köpt ut honom från kontraktet.
– Jag hade kunnat sitta i två år och fått betalt av Kloten, men det ville jag inte göra. Jag ville ha en lösning. Jag tror att det är viktigt att börja jobba igen, säger Eldebrink till HockeyExpressen.se.

Den förre elitserietränaren i Södertälje och Timrå, Anders Eldebrink, är kontraktslös.

Han och hans schweiziska klubb sedan 2004, Kloten, har konmmit fram till en lösning som innebär att han köpts ut från sitt gällande tvåårskontrakt.

"Känner mig nöjd ändå"

– Jag hade inte ens fått min sista lön från senaste säsongen. Jag har varit schyst mot dem och känner mig nöjd ändå. Jag har haft sju bra år där nere, säger Eldebrink, som var med som assisterande tränare i Tre Kronor vid OS-guldet 2006.

Under våren var han en het kandidat som huvudtränare i AIK.

– Ja, men då hade jag kontrakt. Det fanns ingen lösning då. Hade det gått att lösa hade det varit intressant. Men jag kunde inte skriva på ett kontrakt till när jag redan hade ett, säger Anders Eldebrink.

Framtiden oklar

Var han jobbar här näst är oklart.

– Schweiz, Sverige, kanske Ryssland. Det beror på vilket lag och vilka förutsättningar. Jag har pratat med Janne Karlsson där. Man letar efter erfarenheter. Det är roligt att se något nytt.

En rad spelare har fått lämna Kloten, som har tiotals miljoner kronor i skulder.

Svenske forwarden Niklas Nordgren är en av dem, och i elitserien har Modo och Timrå visat intresse. Det ryktas även om Frölunda.
– Jag pratade med Niklas för några dar sen, men han hade inte gjort klart med Kloten än. Han behöver göra det först innan han kan skriva på något annat, säger Eldebrink.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.