Klassiska TV-pucken kan få stor förändring

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: NIKLAS LARSSON/BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

TV-pucken kan avgöras utomhus nästa år – på Idrottsparken i Sundsvall där "Giffarna" spelar sina hemmamatcher i fotbollsallsvenskan.

Medelpad som firar 80 år som förbund är ett av distrikten som ansökt om att bli arrangörer nästa år.

– Vi vill göra något extra av turneringen som fyller 60 år nästa år. Medelpad och även andra distrikt har visat sitt intresse, säger Svenska ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom.

Årets upplaga av TV-pucken avgörs i Göteborg. Men redan nu så har olika distrikt börjat fila på sina ansökningar för att få arrangera turneringen nästa år.

Medelpads ishockeyförbund arrangerar årets upplaga av Stålbucklan som avgörs i april och distriktet har ett stort intresse av att få arrangera TV-pucken nästa år.

Enligt uppgifter så jobbar man just nu på en plan för att kunna genomföra semifinalspelet och finalen utomhus – där GIF Sundsvall vanligtvis spelar sina hemmamatcher i fotbollens högsta serie.

Första gången utomhus

Idrottsparken mitt i staden tar in 8500 åskådare i samband med fotbollsmatcher och nu hoppas Medelpads Ishockeyförbund på ett spektakulärt upplägg av TV-pucken nästa år. 

Det skulle i så fall bli första gången som man väljer att spela utomhusmatcher i samband med TV-pucken.

– Vi ska försöka sätta en spelort vid årsskiftet och vi vill göra något extra eftersom turneringen fyller 60 år nästa år och det är ganska unikt. Medelpad har visat ett intresse och det har flera andra distrikt också gjort, säger Svenska ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom.

Hur ser du på planerna som finns i Medelpad på att försöka genomföra några matcher utomhus?

– Jag har ju hört att det pratats om det men vi har just nu inget konkret framför oss om vad det skulle innebär mer exakt. Vi har inte riktigt kommit dit ännu utan kommer få mer inblick i den här typen av saker lite längre fram, säger Östblom.

Östblom: "Minne för livet"

– Utomhusmatcher har alltid en del dilemman också. Det kan bli något helt fantastiskt men sen finns det faktorer med vädret bland annat. Många har TV-pucken som ett minne för livet och det här skulle kunna bli något ännu större men som med allt annat så gäller det att fundera och ta allt ett varv till för att säkerställa att de sportsliga förutsättningarna är optimala.

"Får ta ställning efter det"

Än så länge kan fortfarande samtliga distrikt lämna in sina ansökningar.

– Vi har inte satt något slutdatum ännu men kommer att göra det snart. Vi hoppas att vi ska kunna erbjuda något extra nästa år och sen får vi se vad för olika förslag som kommer från distrikten och sedan får vi ta ställning efter det, säger Östblom.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.