Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Klart: Lämnar Leksand – för spel i toppklubb

Publicerad

Fjolåret slutade med degradering till Hockeyallsvenskan för Leksand.

Nu lämnar målvakten Atte Engren, 29, klubben för spel i finska toppklubben Helsingfors IFK.

Han kom som ett landslagsmeriterat tungt nyförvärv för att hålla Leksand kvar i SHL.

Tillsammans med norrmannen Henrik Haukeland utgjorde Atte Engren målvaktsduon i SHL-jumbon - som sedermera fick se sig ge plats åt Dalarivalen Mora i kommande års SHL.

NHL-meriterad målvaktskompanjon

Finska toppklubben HIFK meddelar nu på sin hemsida att de förvärvat Engren över kommande säsong. Detta sedan målvaktslöftet Kevin Lankinen skadat sig och tvingas avstå från spel en längre period.

I HIFK blir Engren målvaktspartner med gamla Minnesota Wild-ikonen Niklas Bäckström.

Som ersättare för flyktade Haukeland och Engren har Leksand värvat fjolårets succékeeper Tex Williamsson från Pantern och lyft upp norska löftet Jonas Arntzen, 19, från juniorlaget som burväktare kommande säsong.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag