Jimmie Ericsson Foto: SARA STRANDLUNDJimmie Ericsson Foto: SARA STRANDLUND
Jimmie Ericsson Foto: SARA STRANDLUND
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Klart: Här är Jimmie Ericssons nya klubb

Publicerad

Jimmie Ericsson gör comeback på ishockeyplanen.

Precis som  SportExpressen bloggare "Mr Madhawk" avslöjade under fredagen är Skellefteås guldhjälte klar för spel i hockeyettan-laget SK Lejon.

Jimmie Ericssons framtid har varit oviss efter Skellefteås uttåg i kvartsfinalen förra säsongen. Veteranen har dragits med skadeproblem – men nu står det klart att han återvänder till hockeyrinken.

– Under sommaren har jag ju kört rehabträning. Egentligen har jag ju steppat upp träningen här men jag har ju inte gjort jättemånga träningar med andra spelare, det har ju liksom varit utan närkontakt. Men sista veckan har jag ju kört med lite närkontakt. Formen är väl inte den bästa men förhoppningsvis ska den bli. Det är väl vad jag kan säga, sa Ericsson till SportExpressen under fredagen om uppgifterna kring hans comeback.

Jimmie Ericsson spelar med SK Lejon

Under lördagen bekräftade SK Lejon att Jimmie Ericsson är klar för spel i klubben.

Skellefteåklubben, som spelar i hockeyettan, skriver att Ericsson kommer börja träna med laget på måndag och att han siktar på spel i mötet med Kiruna på onsdag.

– Jag behöver inte presentera Ericsson närmare, som spelare känner alla till vem han är och vilken karaktär vi får in i laget. Han kommer så klart bidra med mycket till vårt unga lag, bara med sin erfarenhet och rutin. Sedan så är det bra att våra killar kan se och lära från en som spelat på absolut högsta nivå, säger sportchefen Tobias Carlsson till klubbens hemsida.

Klubben meddelar även att Jimmie Ericsson spelar utan ersättning och att kontraktet är skrivet så att han är fri att lämna för andra klubbar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag