Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Här är Jimmie Ericssons nya klubb

Jimmie Ericsson Foto: SARA STRANDLUND
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Jimmie Ericsson gör comeback på ishockeyplanen.

Precis som  SportExpressen bloggare "Mr Madhawk" avslöjade under fredagen är Skellefteås guldhjälte klar för spel i hockeyettan-laget SK Lejon.

Jimmie Ericssons framtid har varit oviss efter Skellefteås uttåg i kvartsfinalen förra säsongen. Veteranen har dragits med skadeproblem – men nu står det klart att han återvänder till hockeyrinken.

– Under sommaren har jag ju kört rehabträning. Egentligen har jag ju steppat upp träningen här men jag har ju inte gjort jättemånga träningar med andra spelare, det har ju liksom varit utan närkontakt. Men sista veckan har jag ju kört med lite närkontakt. Formen är väl inte den bästa men förhoppningsvis ska den bli. Det är väl vad jag kan säga, sa Ericsson till SportExpressen under fredagen om uppgifterna kring hans comeback.

Jimmie Ericsson spelar med SK Lejon

Under lördagen bekräftade SK Lejon att Jimmie Ericsson är klar för spel i klubben.

Skellefteåklubben, som spelar i hockeyettan, skriver att Ericsson kommer börja träna med laget på måndag och att han siktar på spel i mötet med Kiruna på onsdag.

– Jag behöver inte presentera Ericsson närmare, som spelare känner alla till vem han är och vilken karaktär vi får in i laget. Han kommer så klart bidra med mycket till vårt unga lag, bara med sin erfarenhet och rutin. Sedan så är det bra att våra killar kan se och lära från en som spelat på absolut högsta nivå, säger sportchefen Tobias Carlsson till klubbens hemsida.

Klubben meddelar även att Jimmie Ericsson spelar utan ersättning och att kontraktet är skrivet så att han är fri att lämna för andra klubbar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!