Filip Hronek halkade. Foto: TV10Filip Hronek halkade. Foto: TV10
Filip Hronek halkade. Foto: TV10
Patrick Kane gjorde inget misstag. Foto: C MorePatrick Kane gjorde inget misstag. Foto: C More
Patrick Kane gjorde inget misstag. Foto: C More
Patrick Kane blev tvåmålsskytt i matchen Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅNPatrick Kane blev tvåmålsskytt i matchen Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN
Patrick Kane blev tvåmålsskytt i matchen Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: HENNING BAGGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: HENNING BAGGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: HENNING BAGGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

USA vidare till semifinal – efter den dråpliga missen

Publicerad

USA besegrade Tjeckien med 3-2 i VM-kvartsfinalen.

Stjärnan Patrick Kane avgjorde i sista perioden – men fick lite hjälp på traven av ett tjeckiskt misstag.

Det var USA, med ett mindre favoritskap på sina axlar inför kvartsfinalen, som inledde bäst.

Storstjärnan Patrick Kane inledde målskyttet efter tio minuters spel i den första perioden, assisterad av den förre Örebro-stjärnan Derek Ryan.

Och knappt två minuter senare ökade USA på sin ledning – den här gången genom Cam Atkinson.

Men Tjeckien gav inte upp. Redan fyra minuter in i den andra perioden skickade Michal Repik in 2-1 – och sex minuter senare var ställningen utjämnad.

USA tog dock tillbaka ledningen i början av den tredje. Stjärnduon som låg bakom det första målet var framme igen – Ryan passade fram Kane. 

Kane avgjorde – efter dråplig miss

Den tjeckiske backen Filip Hronek fick större betydelse för målet än vad han hade önskat – tjecken ramlade nämligen när han försökte försvara mot Kane.

Matchen slutade 3-2 – och efter Tre Kronors seger mot Lettland på kvällen står det klart att det blir USA och Sverige som möts i semifinal på lördag eftermiddag, i Köpenhamn.

Experten Andreas Johansson hyllade tvåmålsskytten Patrick Kane efter matchen.

– De var illa, illa ute. Då kommer han och avgör. Han var fantastisk. Det syntes från första bytet att han var här för att leverera, säger han i TV10.

 

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler. 

LÄS MER: Så spelas slutspelet i hockey-VM 2018. 

LÄS MER: Connor McDavids råd till Rasmus Dahlin.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag