Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kempe: ”Det var ett felbeslut från mig”

FRÅN 2018: Mario Kempe blev känd i hockeyvärlden efter att den videon på här straffen hamnat i omlopp i sociala medier.
Mario Kempe.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Mario och Adrian Kempe.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Drömmen om att spela med brorsan sprack. 

Mario Kempe, 32, är ångerfull. 

– Lite bittert känns det ändå. Det var en dröm för oss att få spela ihop, säger Kempe till Hockeysverige. 

Efter att ha spenderat tre säsonger i Vitiaz Podolsk, KHL, var det dags att flytta till NHL och Arizona Coyotes för Mario Kempe. Två säsonger senare valde han att skriva på för LA Kings och syftet var då att spela med lillbrorsan Adrian Kempe, 23,. 

Men det blir inte alltid som man tänker sig. 

Drömmen sprack och Kings valde att skicka ner Mario Kempe till farmarlaget Ontario Reign i AHL.

”Känns bittert”

Med facit i hand medger Kempe att det var ett felbeslut att skriva på för Los Angeles Kings. 

– Lite bittert känns det ändå. Det var en dröm för oss att få spela ihop. Vi fick göra det under VM i fjol och det var kul att vi hann göra det lite grann. Att vi inte fick något byte ihop är en annan sak. Men det var tråkigt. Om jag ska vara helt ärlig... Ibland tar man rätt beslut och ibland tar man fel beslut och det här var ett felbeslut från min sida att gå till Los Angeles, säger Mario Kempe till hockeysverige och fortsätter: 

– Jag borde kanske ha stannat i Arizona där jag var mer etablerad. Men det var en chansning och vi drömde som sagt om att spela tillsammans. Nu blev det tyvärr inte så.

32-åringen har ett år kvar med CSKA Moskva och i nuläget är det oklart när nästa säsong drar i gång. 

– De säger preliminärt att det ska dra i gång 2 september. Vi brukar samlas i mitten av juli, men sedan vet jag inte hur det ser ut med smittspridning, karantän och sådant i Ryssland just nu. Det får vi avvakta och se. Men jag är beredd att åka när de säger åt mig att åka, säger han.

Mario Kempe var med i Tre Kronors VM-lag 2019. Här intervjuas han efter premiären mot Tjeckien.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.