Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kaptenen skällde ut lagkamraterna i JVM

Christian Jaros
Foto: TV12
Christian Jaros i Asplöven-tröjan
Foto: Andreas Planck / Pic-Agency

Slovakien föll med 2-1 mot Ryssland i sin sista match inför kvartsfinalen mot Sverige.

Och det bråkades en del inom laget.

Vid ett tillfälle skällde lagkaptenen Christian Jaros ut lagkamraten Kristian Pospisil.

– Det var inga härliga ord som sades där, säger TV12:s kommentator Johan Edlund.

Redan under onsdagen stod det klart att det blir Sverige och Slovakien som ställs mot varandra i lördagens kvartsfinal efter Slovakiens förlust mot Finland.

Men båda lagen hade var sin gruppspelsmatch kvar att spela innan dess. Sverige möter Kanada på nyårsaftonskvällen - och Slovakien ställdes under eftermiddagen mot Ryssland.

Sa till på skarpen

Och slovakerna fick inte med sig något positivt resultat mot en av de stora guldfavoriterna. Ryssland var snäppet starkare och vann med 2-1 efter mål från Artur Lauta och Jegor Rykov.

Christian Jaros, just nu utlånad från Luleå till Asplöven, reducerade för Slovakien. Men Jaros, som är slovakernas lagkapten, hamnade i rampljuset även av en annan anledning.

Tidigt i den andra perioden var han rejält uppretad på sin lagkamrat Kristian Pospisil. Efter en spelsekvens munhöggs de på isen. Och efteråt när de satt på bänken så fortsatte ordbråket då Jaros hytte med fingret mot sin lagkamrat.

Utbrottet hyllas av experten

TV12:s expert Sanny Lindström tror att irritationen grundade sig i en händelse från den första perioden.

– Jaros är kapten och han biter i från, jag gillar det. Han säger till Pospisil att han får uppträda bättre, säger han.

– Pospisil åkte på en smäll i den första perioden och bara gled till båset, från anfallszon till eget bås mer eller mindre. Jaros säger till honom och jag gillar det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.