Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN

Kanadas fiasko – mot blåbärsnation

Publicerad

I lördags blev Kanada brutalt överkörda i matchen mot Finland.

I dag fick man en ny kalldusch – efter att ha tappat poäng mot Lettland.

– Kanada har inställning att "äh, vi behöver inte jobba så mycket i dag". Det är inte okej, det är aldrig okej, säger Andreas Johansson i TV10 om Kanadas inställning i matchen.

Kanada har haft en oväntat tuff inledning på hockey-VM, trots att man på papperet har ett av de absolut starkaste lagen.

Laget förlorade med 4-5 redan i premiärmatchen mot USA, men fick sedan upp självförtroendet igen efter att ha besegrat Sydkorea, Danmark och Norge på överlägset vis.

I lördagens match mot Finland tappade Kanada dock greppet helt, och förlorade till slut matchen med 1-5.

I dag möttes Kanada av en ny motgång, när man återigen tappade poäng efter 1-1 mot Lettland efter tre spelade perioder.

– De skulle behöva en riktig hårdtork från management i omklädningsrummet, någon som säger att nu får ni gaska upp er, säger Andreas Johansson i TV10.

Han får medhåll av Mattias Nordström i TV10:s studio.

– Var exalterad, var glad! Jag är besviken för man ska leda hockeyvärlden, men gör då det med inspiration. De här unga killarna ska vara glada över att få vara på VM och spela, nu ser de uttråkade ut, som att de vill göra något annat. Så gör det då.

 

LÄS MER: Connor McDavids råd till Rasmus Dahlin

 

Vann efter mål av McDavid

Matchen togs till förlängning – där superstjärnan Connor McDavid till slut kunde avgöra genom att slå in 2-1 till Kanada.

– De jobbar hårt. De är ett bra lag med bra tränare och bra struktur, säger McDavid till TV10 efter matchen.

Vinsten innebär att Kanada nu är helt klara för slutspel i VM. I morgon ställs man mot Tyskland i en match som kommer bli direkt avgörande för vilket motstånd lagen får i de kommande kvartsfinalerna.

– Det blir en viktig match för oss. Men de spelade inte i dag och vi spelade sent, och vi vet vad det betyder, säger Connor McDavid.

 

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag