Foto: HORSTMUELLER GMBHFoto: HORSTMUELLER GMBH
 Foto: HORSTMUELLER GMBH
Foto: HORSTMUELLER GMBHFoto: HORSTMUELLER GMBH
 Foto: HORSTMUELLER GMBH

Kanada klart för semifinal - så påverkas Tre Kronor

Publicerad

Kanada var illa ute men vann till slut väntat med 2-1 mot Tyskland. 

De ställs mot Ryssland i semifinal på lördag, samtidigt som Sverige möter Finland. 

Att värdnationen Tyskland är utslaget innebär att Sverige spelar på lördagskvällen. 

Kanada vann väntat sin grupp i hockey-VM och ställdes mot värdnationen Tyskland i kvartsfinalen. Alla förväntade sig att stormakten Kanada skulle göra processen kort med tyskarna, men de visade sig vara en tämligen svår nöt att knäcka. 

För trots stort spelövertag kom inte målen så tätt som kanadensarna ville. Mark Scheifele satte 1-0 till Kanada i slutet på den första perioden och Jeff Skinner ökade på till 2-0 i andra.

Men större än så blev aldrig gapet. 

Så påverkas tv-tiderna av Tyskland uttåg

Då vädrade Tyskland blod. Men 6,5 minut kvar av matchen stack Yannic Seidenberg i väg i numerärt underläge och reducerade. Det inledde en vild jakt från Tyskland på ett sensationellt kvitteringsmål. Kanada var det starkare laget och tog hem segern. De ställs nu mot Ryssland i semifinal. 

Att Tyskland åker ur VM påverkar Tre Kronor en del. Hade de som värdnation gått vidare hade de spelat den sena semifinalen på lördagen. Nu får Sverige den tiden då de ställs mot Finland. 

Det innebär att Tre Kronor får några timmar extra på lördagen att förbereda sig inför matchen. Och för de svenska hockeyfansen betyder det att man får rensa sitt kvällsschema för att bänka sig framför drabbningen mot Finland. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag