Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kakko får vänta på att slå målrekordet

Kaapo Kakko. Foto: MARTIN DIVISEK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Patrik Laine. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Finland tog som väntat en enkel seger mot Storbritannien i ishockey-VM. 

Men stortalangen Kaapo Kakko gick poänglös från 5–0-segern och får vänta på att nå målrekordet för 18-åringar.

Kakko har gjort sex mål hittills i VM och har fortfarande goda möjligheter att bli historisk. Men mot slagpåsen i grupp A, Storbritannien, gick han mållös och därmed behåller landsmannen Patrik Laine än så länge målrekordet, sju mål, för en 18-åring i en VM-turnering.

Finland hade inga problem med att vinna, 5–0 till slut. Britterna höll nollan i första perioden men i den andra såg Toni Rajala, Atte Ohtamaa och Joel Kiviranta med var sitt mål till att lägga grunden till segern.

Kaapo Kakko missade rekordet

I samma grupp vann hemmanationen Slovakien med 6–3 mot Frankrike, och hoppet om en kvartsfinalplats lever, även om slovakerna fortsatt måste förlita sig på andra resultat. Storbritannien ligger sist i gruppen och riskerar att åka ur A-VM, vilket drabbar jumbon i respektive grupp.

I grupp B fick Norge lite andrum i kampen om att hänga kvar. Efter fyra raka förluster kom lagets första seger mot Österrike. Christian Bull gjorde tre av de norska målen i 5–3-segern som gav tre betydelsefulla poäng. Österrike är kvar på sista plats efter fem raka förluster.

Tjeckien vann fredagens andra match i gruppen, 8–0 mot Italien.