Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

CHL ställs in: ”Ett väldigt tufft beslut”

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Coronapandemin sätter stopp. 

Champions Hockey League ställs in. 

– Ett väldigt tufft beslut, säger CHL-presidenten Peter Zahner i ett pressmeddelande. 

Champions Hockey League innehåller 32 lag från tolv olika länder. Förra året vann Frölunda turneringen och i år skulle man försvara titeln. 

Men så blir det inte. 

För nu meddelar CHL att turneringen ställs in. Detta på grund av coronapandemin och den osäkra situationen Europa befinner sig i just nu. 

”Situationen i Europa har inte förbättrats. Det råder restriktioner mellan länderna, och att smittspridningen kan öka på grund av resorna. Det har varit många diskussioner senaste veckorna med de berörda parterna”, skriver CHL i ett pressmeddelande. 

”Kan inte garantera”

”Hälsan och säkerheten är det allra viktigaste. Med tanke på rådande situation så kan vi inte garantera att lagen återvänder hem friska, och dessutom undvika att sitta i karantän. Det är ett väldigt tufft beslut vi behövde ta”, säger CHL-presidenten Peter Zahner i ett pressmeddelande.  

CHL meddelar samtidigt att man hoppas att situationen i världen förbättras kommande månaderna och att hockeyturneringen förhoppningsvis kommer tillbaka nästa år. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.