Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Historiska succén: Tar sin första titel

Rögle tar sin första titel någonsin.
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Rögle firar CHL-segern.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Rögle tog sin första titel någonsin.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Rögle med pokalen.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Rögle BK har vunnit sin första titel. 

Skåne-laget besegrade Tappara i CHL-finalen på tisdagskvällen. 

– Det är enormt stort, säger Dennis Everberg i SVT.

Inför ett kokande Catena Arena i Ängelholm fick Rögle en flygande start på CHL-finalen mot finska Tappara. Daniel Zaar satte dit 1-0 redan efter tre minuter och ökade även på lagets ledning i den andra perioden. 

Men i början av den tredje reducerade Tappara – och etablerade ett rejält tryck för att få till en kvittering. Det finska laget var under slutminuterna flera gånger nära att göra mål och kunna injicera ytterligare liv i matchen. Men Rögle lyckades hålla tätt och efter 60 spelade minuter stod det klart att Ängelholmslaget vunnit CHL 2022. 

Rögle vinner CHL – drar in miljoner

Titeln är den första i klubbens historia. Det här var också första gången någonsin som Rögle spelade CHL. 

– Detta har vi väntat på, att få en titel. Det är första i klubbens historia så det är enormt stort, säger Dennis Everberg i SVT. 

– Det är fantastiskt, en riktig krigarinsats. Det var svårspelat, svårt att analysera på något sätt, säger Mattias Sjögren. 

Segern innebär enligt Norran runt fem miljoner kronor till Rögles kassa, inklusive det man dragit in under gruppspelet och slutspelet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.