Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Överklagar domen – vill slippa fängelse

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT NYHETSBYRÅN
Foto: OLIVER SZABO

Tommy Salo, 50, dömdes till två månaders fängelse för grovt rattfylleri.

Nu har han överklagat domen.

Hockeyikonens försvar yrkar i stället på en villkorlig dom och samhällstjänst.

Det var i augusti som den svenske hockeyprofilen Tommy Salo körde in i mitträcket på E18. Flera ögonvittnen berättade för polisen att Salo hade kört vingligt och långsamt. 

Blodprov visade senare att han hade 3,06 promille alkohol i kroppen.

I januari dömdes 50-åringen i Västmanlands tingsrätt till två månaders fängelse för grovt rattfylleri. När SportExpressen pratade med Salos advokat strax efter att domen fallit berättade hon att de skulle ta det vidare till hovrätten.

– Vi kommer överklaga domen. Han har erkänt brottet och tagit sitt ansvar, han är tidigare ostraffad och en skötsam person som lever ordnade förhållanden. Han har straffats på olika sätt, blivit uthängd i medierna och blivit av med sitt körkort, sade Salos försvarare Erika Lindquist.

Tommy Salo överklagar fängelsedomen

Nu har överklagan kommit in till Svea hovrätt.

I den framgår det att man anser att rättsväsendet ska fästa särskild vikt vid Salos omständigheter, som Lindquist tidigare varit inne på. Alltså att hans varumärke skadats nog som det är och att det motsvarar att bli av med sitt arbete.

Därför yrkar de i stället på ett mildare straff i form av en villkorlig dom och samhällstjänst.

SportExpressen söker Tommy Salos försvarsadvokat Erika Lindquist.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.