Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

OS-svenskarna bryter med ryska storklubben

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: MATT SLOCUM / AP TT NYHETSBYRÅN

Joakim Nordström och Lucas Wallmark lämnar sin KHL-klubb CSKA Moskva.

Klubben meddelar under fredagseftermiddagen att OS-svenskarna brutit sina kontrakt frivilligt.

”Spelarna har brutit sina kontrakt på eget initiativ och kommer att betala kompensation”, skriver CSKA i ett pressmeddelande.

En rad finska ishockeyspelare har lämnat den ryska ishockeyligan KHL de senaste dagarna.

Dessutom uttalade sig David Rundblad, från KHL-klubben Sotji, nyligen om de dramatiska timmarna när han lämnade Ryssland.

Nu står det klart att två av svenskarna i CSKA Moskva valt att bryta sina kontrakt med klubben.

Spelarna i fråga är OS-svenskarna från Peking i februari, Joakim Nordström och Lucas Wallmark. Det meddelar den ryska huvudstadsklubben i ett pressmeddelande.

”Spelarna har brutit sina kontrakt på eget initiativ och kommer att betala kompensation till klubben i enlighet med regelverket. Spelarnas sportsliga rättigheter kommer att vara CSKA:s till och med 2023”, skriver CSKA.

Totalt blev det 29 matcher och 14 poäng för Nordström under hans första säsong i klubben. För Wallmark blev det 33 matcher och 19 poäng.

Kvar i laget finns fortsatt svenskarna Klas Dahlbeck och Adam Reideborn. Just nu leder de sin åttondelsfinal i slutspelet Gagarin Cup med 2–0 mot Lokomotiv Jaroslavl.

https://twitter.com/hccska/status/1499751064479932422?s=20&t=EPTgUs0YyI3iAHKidqS4LQ

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.