Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

NHL pausar ligan – efter nya utbrottet

Foto: USA TODAY NETWORK / KIM KLEMENT-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / PERRY NELSON-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN

NHL skjuter inte bara upp fler matcher.

Nu pausas säsongen från och med onsdag, meddelade ligan på Twitter under natten mot tisdag.

Snart väntas besked om spelarna även stoppas till OS. 

Under den senaste tiden har det varit coronakaos i världens bästa hockeyliga, och ett flertal lag har tvingats stänga ned sina verksamheter och skjuta upp matcher. 

Nu väjer även NHL och spelarfacket att pausa ligan från och med onsdag, uppger NHL på Twitter. Uppehållet sträcker sig till och med den 27 december, men med tanke på den snabba smittspridningen av omikron i USA är det i nuläget oklart om ligan kan återupptas då.

”National Hockey League Players Association har beslutat att flytta fram de fem kvarvarande matcherna för torsdagen den 23 december för att börja det kollektivavtalade semesteruppehållet i och med de avslutande matcherna i morgon kväll”, skriver ligan på Twitter. 

https://twitter.com/PR_NHL/status/1473128722484113412?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1473128722484113412%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.usatoday.com%2Fstory%2Fsports%2F2021%2F12%2F20%2Fcovid-19-sports-postponement-updates-nhl-college-games-affected%2F8968601002%2F

Väntas stoppa spelare

Det väntas inte heller bli några NHL-spelare i OS den här gången heller.

Ligan behöver lämna ett svar till IOK (Internationella olympiska kommittén) innan 10 januari för att slippa undan en ekonomisk bestraffning. 

Det skulle i så fall betyda att hockeypubliken för andra OS:et i rad går miste om att se de bästa spelarna göra upp i ett internationellt sammanhang. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.