André Petersson tillbaka i HV71 efter elva år

Foto: JUSSI ESKOLA / BILDBYRÅN
Foto: LARS ANDERSSON / LARS ANDERSSON EXPRESSEN

André Petersson är tillbaka i HV71.

31-åringen lämnade klubben 2011 – men väljer nu att återvända.

– En spetsforward som levererat på hög nivå i KHL under många säsonger, säger sportchefen Kent Norberg till klubbens hemsida.

André Petersson återvänder till SHL och till HV71. Petersson var själv öppen med att en återkomst till HV71 lockade när SportExpressen pratade med forwarden i maj.

 – Jag är sugen, sa han då.

Peterssons agent, Aljosa Pilko, berättade nyligen för den ryska sajten att Championat att André Petersson återvänder till svensk hockey.

Nu är det alltså verklighet.

”Känns oerhört inspirerande”

Kontraktet med André Petersson är skrivet på tre år, skriver klubben på sin hemsida. Forwarden själv är nöjd med sitt beslut.

 – Det är fantastiskt! Jag har gått runt och varit sugen på att spela i HV71 ett par år och att det nu äntligen är klart känns naturligtvis bra. HV71 betyder mycket för mig. Det var här min karriär tog fart när jag flyttade hit som 15-åring så det känns oerhört inspirerande att komma tillbaka och spela här igen, säger André Petersson på klubbens hemsida.

Även sportchef Kent Norberg är tillfreds med nyförvärvet.

 – André är en av de bästa svenska spelarna som spelat i KHL och har producerat på en hög nivå under lång tid. En spelare som kan bryta en matchbild med sin klubbteknik och offensiva kraft. Vi är väldigt glada att han väljer HV71 när han nu är tillbaka i SHL, säger Kent Norberg.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.