Mikael Johansson under tiden i Leksand. Foto: OLLE WANDEMikael Johansson under tiden i Leksand. Foto: OLLE WANDE
Mikael Johansson under tiden i Leksand. Foto: OLLE WANDE
Johansson i FBK-tröjan. Foto: Simone Syversson IBL AOPJohansson i FBK-tröjan. Foto: Simone Syversson IBL AOP
Johansson i FBK-tröjan. Foto: Simone Syversson IBL AOP

Johansson får inte stanna i Davos – här är nya laget

Publicerad

Idag fick Mikael Johansson beskedet att han inte får någon förlängning av kontraktet med schweiziska Davos.

Enligt SportExpressens uppgifter stannar Johansson i Schweiz, och är klar för Langnau.

- Jag kan bekräfta att han blir kvar i Schweiz, men resten får klubben berätta, säger agenten, Johan Finnström.

Trots åtta poäng på 14 matcher blir det inget vidare spel i den klassiska klubben Davos för Mikael Johansson. När beslutet om hans tryout skulle förlängas, blev beskedet negativt.

Men 32-åringen behöver inte söka efter ny klubb. Då han redan är klar för Langnau, och kommer att presenteras inom kort.

Spelat länge i SHL

Mikael Johansson har en lång historia i SHL med spel i Färjestad, Leksand och under inledningen på säsongen gick han in och spelade 13 matcher för Brynäs, när Jesper Boqvist var skadad.

Efter att ha varit klubblös sedan tiden i Brynäs, fick han ett tryoutkontrakt med Davos, som nu alltså inte förlängs. 

Langnau krigar för en plats i slutspelet i Schweiz, och ligger just nu på nionde plats i NLA.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag