Johan Garpenlöv lämnar Tre Kronor

Publicerad

Sverige fick rekordmånga NHL-förstärkningar till VM.

Turneringen slutade i kvartsfinal – och nu lämnar Johan Garpenlöv sitt uppdrag som Team Manager i Tre Kronor.

– Jag känner att jag är klar. Jag vill göra något annat, säger Johan Garpenlöv till Hockey-Expressen.se.

Till VM på hemmaplan anslöt rekordmånga NHL-proffs, bland annat Daniel Alfredsson, Henrik Zetterberg och Nicklas Bäckström.

Men trots det slutade VM i ett fiasko mot Tjeckien.

Och efter två år som Team Manager för Tre Kronor väljer Johan Garpenlöv nu att sluta sin tjänst hos Svenska ishockeyförbundet.

Tackade nej till en fortsättning

– Hans kontrakt går ut och vi har erbjudit honom en förlängning, men han ville inte. Han sade till mig att han saknar kontakten med isen, säger utvecklings- och landslagschefen Tommy Boustedt och fortsätter:

- Vi tycker det är synd, Johan har varit en fin representant för svensk hockey och har gjort ett kanonjobb under de här två åren både som talesman och som kontaktman.

Garpenlöv, 44, säger att han är färdig för den här gången.

– Jag funderar vad jag vill göra framöver. Jag vet faktiskt inte riktigt vad det blir, men det har finns olika alternativ i olika branscher.

”Spektrat är ganska öppet just nu”

Johan Garpenlöv vill inte närmare gå in vad det är han ska ta ställning till.

– Nej, spektrat är ganska öppet just nu. Så småningom ska det bli kul att komma tillbaka till hockeyn igen, men om det blir nästa år eller en annan säsong, det får vi ser. Jag sitter och funderar vad jag ska ta mig för.

Vad säger du om tiden som varit?

- Jag har haft bra år, känner att det har varit ett kul uppdrag att ta hand om NHL-spelarna och förbättra den kontakten. Jag är jättenöjd hur NHL-killarna ställt upp. Jag har bara positiva saker att säga, säger Johan Garpenlöv.

Vid hockeyförbundets styrelsemöte den 28 juni ska VM på hemmaplan analyseras, då ska även Team Manager-rollen upp till diskussion.

Oklart vem som tar över

Vem som tar över efter Johan Garpenlöv är än så länge inte klart, enligt Tommy Boustedt.

– Nej, men vi jobbar på att ersätta honom. Det här är ganska nytt och vi har haft diskussioner den sista veckan jag och Johan. Det kommer ta lite tid innan allting är klart och vi vill inte gå ut med några namn. Vi vill gärna att de ska vara anonyma och de också

Vilka egenskaper ska Johan Garpenlövs efterträdare ha?

– Vi letar efter en person som har ett gott kontaktnät i Nordamerika, precis som Johan. Vi behöver också en person med sportsligt kunnande, det är viktigt i den här rollen. Den ska representera svensk hockey på ett bra sätt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag