Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jättejobbigt – kunde inte visa mig i Ö-vik”

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Han har gjort succé i Leksand. 

Nu berättar Björn Hellkvist i programmet ”Wikegård vs” om den kontroversiella flytten från Modo och hur det är att leva med Parkinsons sjukdom.

 – Jag sa det inte till någon, men till slut var det ohållbart, säger Hellkvist i programmet.

Björn Hellkvist har gjort succé sedan flytten till Leksand. Efter att ha slutat trea i SHL i fjol placerar sig laget även i år på en tredjeplats i tabellen, samtidigt som man om en knapp månad ger sig in i slutspelet av Champions Hockey League.

Nu berättar den nuvarande Leksand-tränaren i programmet ”Wikegård vs” på C More om den kontroversiella flytten från Modo till Leksand, och även om hur det är att leva med sjukdomen parkinson.

”Måste ta den smällen”

Hellkvist inför säsongen 2018/2019 tog Hellkvist över Modo. I januari 2020 förlängde han avtalet, innan han senare under våren bröt kontraktet för att i stället skriva på för SHL-klubben.

 – Jag vill inte trampa på någon, vill man vara sur på mig så får man vara sur på mig. För mig var det en jättejobbig tid, jag isolerade mig i stort sett i en månads tid och kunde inte visa mig i Örnsköldsvik. Jag var beredd på att det kommer bli på det här sättet, och jag måste ta den smällen, säger Hellkvist i programmet ”Wikegård vs”.

Han fortsätter:

 – Det är ett beslut jag måste stå för, och jag kan stå för det beslutet för jag har mina anledningar som jag dock inte vill gå ut med.

Hellkvist om tuffa sjukdomen

Under sommaren 2010 fick Björn Hellkvist beskedet att han led av sjukdomen parkinson, en sjukdom som ledde till att han tvingades att lägga tränaruppdraget och hockeyn åt sidan.

 – Det började redan i junioråldern, det var då jag började få problem på isen. Första gången jag reagerade på det själv så var jag väl tjugosju, jag hade lite problem när jag skulle göra mina morgonrutiner. Men jag kollade inte upp det, jag höll käften. Till slut var det ohållbart. När jag var runt trettio, då var det dags. Då hade jag börjat få så mycket kramper och spasmer så det gick inte att inte gå till doktorn, säger Hellkvist i ”Wikegård vs”.

Hellkvist fortsätter:

 – Jag kan vara jättesliten på morgonen och bara vilja dra täcket över huvudet och ligga kvar i tolv timmar till. Men sedan vet jag att när jag tar min medicin och kommer i gång så blir det en ganska bra dag ändå.

 ”Hela avsnittet av Wikegård vs Björn Hellkvist sänds i kväll 21.30 på Sportkanalen och finns att se redan nu på C More”.

Visar upp storform - besegrade Örebro.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.