Jaromir Jagr och Veronika Koprivova. Foto: InstagramJaromir Jagr och Veronika Koprivova. Foto: Instagram
Jaromir Jagr och Veronika Koprivova. Foto: Instagram
Foto: InstagramFoto: Instagram
 Foto: Instagram

Jagr och flickvännen anklagar OS-cyklisten

Publicerad

Jaromir Jagr och hans flickvän Veronika Koprivova har under en längre tid förföljts av en Instagramstalker som fyller deras kommentarsfält med hat. 

Nu anklagar paret den tjeckiska OS-cyklisten Martina Ruzickova för att ligga bakom hatattackerna, skriver Blesk

Jagr och Koprivova överväger nu att polisanmäla Ruzickova. 

45-åriga Jaromir Jagr är, trots att han är klubblös, en av Tjeckiens klart största stjärnor. Hockeystjärnan har ett stort följe på sociala medier och allt han lägger ut får mängder av kommentarer. 

De flesta är positiva, men oundvikligen så förekommer det även hat. 

Jagr utsatt för hatattacker på Instagram

Enligt den tjeckiska tidiningen Blesk så är det framför allt ett hatiskt Instagramalias återkommer i flera fall. 

Och paret Jagr/Koprivova tror sig dessutom ha kommit på vem som står bakom det. 

Nämligen cyklisten Martina Ruzickova. Ruzickova tävlade för Tjeckien på OS i Aten 2004 och var dessutom med på VM i Florens 2013. 

https://www.instagram.com/p/BYwBskmjDEi/?taken-by=jj68jaromirjagr

Det anonyma kontot har tidigare varit hatisk på Jagrs konto, men nu även gått över till Koprivovas och vid upprepade tillfällen kallat henne för "hora". 

– Det har sårat mig väldigt mycket, säger Koprivova i en Instagramvideo. 

Jagr kan polisanmäla stalkern

Då kände Jagr och Koprivova att det gick för långt och enligt Blesk hade Jagr misstänkt att det var Ruzickova som låg bakom hatattackerna baserat på sättet hon skrev på. Tidningen rapporterar vidare att Jagr sedan tog till vara på sina kontakter för att få det bekräftat. 

https://www.instagram.com/p/BS7zJ-LDJDH/?taken-by=jj68jaromirjagr

Ruzickova själv har vare sig bekräftat eller dementerat om hon står bakom kommentarerna, hon har inte ens kommenterat saken. Men Jagr och Koprivova är så säkra på sin sak att de funderar på att polisanmäla Ruzickova. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag