Jagades av Dif – väljer konkurrenten

Foto: Timo Jaakonaho / TT NYHETSBYR¿N

Sami Lepistö, 37, har gjort sitt val. 

Han flyttar till Luleå och inte Djurgården, som deklarerade sitt intresse för finländaren tidigare i veckan. 

– I Sami får vi en mycket rutinerad och stabil tvåvägsback som kommer kunna hjälpa oss i spelets alla situationer, säger Stefan Nilsson, GM i Luleå.

Den tidigare NHL-spelaren Sami Lepistö har varit hett eftertraktad på den svenska marknaden senaste tiden. Att han funnits på Luleås radar har varit känt länge. SportExpressen kunde den 5 oktober berätta att den finske backen var ett alternativ för klubb och under tisdagen bekräftade Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson för Hockeynews att Stockholmslaget tittat på Lepistö.

– Sami Lepistö är väl ett bra namn. Det tror jag att halva SHL tycker, sa Eriksson. 

Skriver på för resten av säsongen

37-åringen, som bland annat spelat runt 200 matcher i NHL och tre OS för Finland, väljer nu att flytta till Norrbotten och Luleå. 

Under onsdagen släppte SHL-laget ett pressmeddelande där Lepistö presenterades på ett kontrakt över denna säsong.

– En meriterad spelare som kommer vara användbar för oss i powerplay och boxplay. Det aktuella skadeläget är annars sådant att Tyrväinen och Själin snart är tillbaka i spel igen och vi har Styrman som vi ännu inte vet hur länge rehabiliteringen kommer ta för. Utöver dom spelarna har vi Jack Connolly som kommer vara tillgänglig för spel efter landslagsuppehållet och då har vi en trupp som känns både stark och bra, säger Stefan Nilsson till lagets hemsida. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.