Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag vet inte om jag vill uppfostra våra barn där”

Ida Björnstad. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Niklas Wikegård och Ida Björnstad. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Mattias Ekholm. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Ida Björnstad tog en paus från sitt jobb som tv-reporter för att kunna flytta med kärleken Mattias Ekholm till USA.

I sin egen podcast, Ida & Julie, berättar Björnstad nu att hon är tveksam till om hon kommer att återgå till sitt jobb när paret flyttar tillbaka till Sverige – eftersom de i sådant fall måste bo i Stockholm. 

Ida Björnstad var en av Sveriges mest framstående hockeyprofiler och jobbade som reporter och programledare för C More och TV4. 

Sedan träffade hon NHL-stjärnan Mattias Ekholm. Björnstad pausade då jobbet för att kunna följa med honom till USA, och i dag lever de i Nashville tillsammans med sin ettårige son William.

– Jag slet oerhört hårt för att komma dit jag ville. Jag krigade verkligen och offrade extremt mycket när det gäller familj och vänner. Och sedan vips, har livet tagit en helomvändning. Nu är jag här... sa Ida Björnstad i en intervju med SportExpressen tidigare i våras. 

Hon är dock långt ifrån sysslolös. Och när Björnstad blir alltför rastlös har hon podcasten ”Ida & Julie” som hon gör tillsammans med Julie Turris – gift med Ekholms lagkamrat Kyle Turris – att stilla saknaden av jobbet med.

I den podcasten berättar hon nu att hon eventuellt inte kommer att återgå till sitt tv-jobb i framtiden, även om de flyttar tillbaka till Sverige.

Ida Björnstad: ”En helt annan livsstil”

Anledningen är att de inte bestämt var de Sverige de vill bo.

– Vi vet inte var vi kommer att hamna. Jag är från norra Sverige och Mattias är från mitten, där vi har vårt hus just nu. När vi flyttar tillbaka till Sverige vet jag inte om jag vill börja jobba med sportsändningar igen, och om jag ska göra det så måste vi bo i Stockholm. Det är bara det att jag vet inte om jag vill uppfostra våra barn i Stockholm, säger hon i podcasten.

Hon fortsätter:

– Det är väldigt stor skillnad. Både jag och Mattias har växt upp med att bara kunna gå ut genom dörren, hoppa på cykeln, cykla till närmsta hockeyrink och sedan bara spela hela kvällen. Och man behöver aldrig vara rädd för att någonting ska hända.

Hon avslutar med att säga att hon tycker att Stockholm är en fin stad och att hon rekommenderar alla som kan att åka dit, men att hon helt enkelt inte är säker på om det är rätt plats för hennes familj att bo på.

– Det är en helt annan livsstil.

https://www.instagram.com/p/BuP-vKZnx1e/