Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Jag var en av våra ledande spelare"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Filip Forsberg.
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: CAL SPORT MEDI/REX/SHUTTERSTOCK / CAL SPORT MEDI/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES

Filip Forsberg hade sitt starkaste slutspel någonsin, när Nashville Predators avancerade till sin första Stanley Cup-final i organisations historia. Där blev det förlust i sex matcher mot maktfaktorn, Pittsburgh Penguins.

Med sina 16 poäng blev dock Leksandssonen näst bästa svensk i slutspelets poängliga.

– Det var där jag kände förra säsongen att jag inte bidrog. Nu kändes det som att jag verkligen var med och var en av lagets ledande spelare, säger han till Hockeysverige.

För andra säsongen i följd klev Filip Forsberg över 30-målsgränsen i NHL:s grundserie, och i slutspelet fortsatte succén för skarpskytten från Dalarna som där landade på 16 poäng när allt var över - tio poäng fler än hans dittills poängbästa slutspel. I grundserien gick det dock desto trögare i maskineriet, men efter en stark avslutning så kunde Forsberg ändå ro i land grundserien med 58 gjorda poäng.

– Det är svårt att säga varför det blev så, men det är många faktorer som spelar in. Den här säsongen var jag lite mer trögstartad, men februari var en bra månad som nästintill räddade upp säsongen för mig. I slutspelet, det var där jag kände förra säsongen att jag inte bidrog. Nu kändes det som att jag verkligen var med och var en av lagets ledande spelare. Det är ändå i slutspelet jag vill vara som bäst.

Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

De nio målen och sju assisten hjälpte dock föga när country-rovdjuren från Nashville förlorade finalen av Stanley Cup mot Pittsburgh Penguins med 4-2 i matcher. En finalupplevelse som var ny för såväl Filip, som hela Nashvilles organisation.

– Det var helt sjukt. Det började redan mot Chicago. Sedan växte det för varje hemmamatch som gick. I finalen var det… Det går verkligen inte att beskriva. Hela stan var pyntad med olika grejer och vimplar på spelarna. Folk gick runt i matchtröjor och det vart en väldigt ”boost”. Det var nästan ingen i stan som brydde sig om något annat, vilket var kul, säger Forsberg till Hockeysverige.


LÄS ÄVEN: Svenskarnas vilda fajt i jättekrossen 

Blågult gurgel i Stanley Cup-finalen

Finalserien mellan Nashville och Pittsburgh blev en sevärd sådan med massvis av mål, och en hel del blågula höjdpunkter. 

Bland annat hamnade Viktor Arvidsson och Carl Hagelin i luven på varandra i ett sällsynt blågult slagsmål.

– Det var ganska lugnt för mig, men lite hetare mellan för dom andra. Att det blev svensk mot svensk var nog mest tillfälligheter. Det är hett där ute och Hagelin och ”Arvid” (Viktor Arvidsson) slogs lite, men det är sådant som hör till.

Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

I Pittsburgh återfanns förutom Carl Hagelin även Patric Hörnqvist.

– Efteråt gratulerade jag båda två och just då är det inte så mycket man kan säga eftersom man själv mest är förkrossad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.