I lördags (1/7-18) gifte sig Oskar och Matilda Lindkvist. Foto: Privat
I lördags (1/7-18) gifte sig Oskar och Matilda Lindkvist. Foto: Privat

"Jag tror att de flesta tyckte att det var roligt"

Publicerad

I lördags fick Oskar Lindkvist, 24, sin Matilda, 24, vid en vigsel i Hunnebostrands kyrka. 

På den efterföljande middagen bjöds gästerna på en annorlunda överraskning.

Tårtan, och det mesta av dekoren, var nämligen rejält ishockeyinspirerat - och det blev succé!

– Vi är båda stora hockeyfans och jag tror de flesta tyckte det var väldigt roligt att just vi hittat på nåt sånt. Sen var den ju otroligt god också, säger Oskar från bröllopsresan på Cypern.

Oskar och Matilda är båda stora ishockeyfans som länge haft ett genuint och stort hockeyintresse.

Matilda har själv spelat ishockey i division 1, och Oskar har arbetat med statistik för Örebro HK. 

Vid deras hockeykvällar så kan man tro att de därför sitter tillsammans och har det som gemensamma myskvällar, men icket. Matilda är från Munkedal och håller på Frölunda - Oskar från Gävle och håller på Brynäs. Räkna med frostig stämning där i semifinalen när lagen möttes, och Brynäs vann alltså...

Frostig stämning var det dock inte i helgen när kärleksparet vigdes, och förevigade sin kärlek med två ringar framför familj och vänner. 

En vigsel och ceremoni som hade ett väldigt ishockeyinspirerat tema med en Stanley Cup-pokalstårta, puckar som escort cards och puckar på tappkranarna till drycken som det bjöds på.

– Hockeytema kändes naturligt. Vi fick tårtan av vår gemensamma vän (Matilda och hon har spelat hockey ihop) Josefine Pagander i bröllopspresent, som är extremt duktig på tårtor. När hon ville göra den så tänkte vi att vi ville göra något extra nu när vi hade chansen och Stanley Cup-bucklan har ju ganska passande bröllopstårteform.

https://twitter.com/Lindkvist15/status/882543539372077057

Fick hälsningar från SHL-stjärnorna

På de efterföljande festligheterna hade vännerna till Oskar och Matilda förberett en rejäl överraskning.

Det då Jörgen Sundqvist (Brynäs), Victor Olofsson (Frölunda) och Nicklas Lasu (ex. Frölunda) skickat videohälsningar till paret. Eller, ja. Nicklas Lasu hade bara skickat en egen hälsning till Matilda där han enligt Oskar sa "att han valde Matilda för mig".

Vad sa Lasu i den hälsningen?

– Haha, det är nog mellan honom och Matilda. 

Just nu befinner sig paret på Cypern där de har en första och mindre bröllopsresa. Till hösten eller vintern går den riktiga resan för dem, och då till USA.

– Ja, vår riktiga smekmånad blir till USA men eftersom vi vill se NHL-hockey när vi är i USA så får vi avvakta med den.

https://twitter.com/Lindkvist15/status/882543880243118080
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag