Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Jag gav fan i allt och fortsatte att snorta"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Anders Myrvold har tidigare spelat i Djurgården.
Foto: / -
Anders Myrvold under tiden i AIK.
Foto: / © Bildbyrån
Anders Myrvold i Vålerengen-tröjan i höstas.
Foto: Fredrik Varfjell / BILDBYRÅN NORWAY
Myrvold har även spelat i landslaget.
Foto: MIKE DEMBECK / AP CP

Den förre hockeystjärnan Anders Myrvold har ett tufft liv bakom sig – både på och utanför isen.

Nu berättar 42-åringen om kokainmissbruket som var nära att ta hans liv under karriären.

– Det gick så långt att langaren vägrade sälja mer till mig, säger Myrvold till Aftonbladet.

Norrmannen Anders Myrvold fick en raketstart på karriären.

När han var 15 år gick han till svenska Färjestad, och fick chansen i A-laget som 17-åring. Två år senare spelade han i det Colorado Avalanche som tog hem Stanley Cup 1996. I laget spelade som bekant även den svenske ikonen Peter Forsberg.

I NHL har Myrvold även företrätt klubbar som New York Islanders och Detroit Red Wings, och i Sverige har han spelat för både AIK och Djurgården.

I en intervju med Aftonbladet beskriver Myrvold livet i den nordamerikanska ligan som brutalt – och att det ledde till ett missbruk av alkohol och droger.


LÄS ÄVEN: Norska hockeyprofilen bet polisman 

"Tålde mycket kokain"

– Jag levde ett dubbelliv, spelade lite i Vålerengen, skötte träningen som jag skulle, men festade som en vilde när jag var ledig. I samband med ett julbord 2006 blev jag nedslagen och hamnade i koma i fyra dagar. Men jag ägnade inte kraniet en tanke, vilket skvallrar om hur illa ute jag var. Jag gav fullständigt fan i allt och fortsatte snorta när jag var ledig. Jag var vältränad och tålde mycket kokain. Det gick så långt att langaren vägrade sälja mer till mig. När det var som värst var jag vaken fem dagar i sträck, säger Myrvold till tidningen.

I dag lever norrmannen ett mer konventionellt familjeliv, med dottern Emilia och sambon Maria i Oslo. Vändning kom när han avtjänade ett fängelsestraff för misshandel, då han tog sig tid till att förändra sitt liv.

– I dag ser du inte på mig att jag är alkoholist, men det är precis vad jag är om jag börjar dricka igen. Det tog tid att erkänna det, säger Myrvold till Aftonbladet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.