Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag bröt nacken och skadade ryggmärgen”

Foto: INSTAGRAM/@matshildisch1

Han kraschade otäckt under en match och blev förlamad. 

Nu talar Mats Hildisch, 18, ut om olyckan. 

– Jag är redo att arbeta mer än någonsin, skriver Hildisch i ett känslosamt Instagram-inlägg. 

Det var under lördagens match i U21-serien mellan Frisk Asker och Lörenskog som olyckan var framme.

Mats Hildisch kom fri men fälldes av en motståndare och kraschade våldsamt in i målburen med huvudet före. Den 18-årige supertalangen blev liggande på isen, matchen avbröts och Hildisch fick föras till sjukhuset. Läkaren konstaterade då att olyckan var så pass allvarlig att han behövde operarats akut. 

– Det är en tragisk situation, och vi är alla i chock. Han har varit en Frisk-kille i alla år. Från att han stod på skridskor första gången till nu. Viktigaste för oss nu är att vara där för familjen och visa vårt stöd, sade Frisk Asker-ledaren Nicolay Sörensen i en tidigare intervju. 

”Det betyder mycket”

18-årige Mats Hildisch fick allvarliga skador i ryggmärgen och nacken och är nu förlamad. Nästa vecka kommer han att förflyttas till en rehabiliteringscenter. 

Sedan olyckan inträffade har det varit tyst från Hildisch – men nu bryter han tystnaden. 

– Som många av er vet så jag råkat ut för en allvarlig skada. Under en hockeymatch fick jag en bruten nacke och en skada på ryggmärgen. Nu är jag redo att arbeta mer än någonsin, och jag uppskattar allas support och alla som har tagit sig tid för att skicka ett meddelande. Det betyder mycket i den här situationen, skriver Mats Hildisch på Instagram och lägger upp en bild på nummer sju, vilket är hans tröjnummer. 

18-åringens öde har väckt starka reaktioner. NHL-stjärnan Mats Zuccarello har visat sitt stöd för talangen. 

”Hockeyfamiljen står tillsammans. Vi är alla på din sida i den här kampen som du nu står inför”, skriver Zuccarello på Twitter. 

https://www.instagram.com/p/CGnQO76HsjE/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.