Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAYFoto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
 Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Internt gräl i Norge: Har fullständigt fel

Publicerad

Norge fick storstryk mot guldfavoriten Kanada.

Efter matchen uppstod en hetlevrad interndiskussion om matchdomarna.

– De stod på Kanadas sida, säger målvakten Lars Haugen till TV2. 

– Han har fullständigt fel, säger förbundskaptenen Petter Thoresen. 

Stornationen Kanada levde upp till favoritskapet och krossade Norge i gruppspelsmatchen i går. Det blev till slut 5-0 till kanadensarna, som leddes av VM:s absoluta fixstjärna: Edmonton-stjärnan Connor McDavid.

 

LÄS MER: Connor McDavids råd till Rasmus Dahlin. 

 

”Domarna var på Kanadas sida”

Segern var alltså inte mycket att orda om – ändå blev det hetlevrade diskussioner mellan norrmännen och domarteamet efter matchen. Norske målvakten Lars Haugen hade åsikter om 4-0-målet. 

– Jag upplever det som offside i målgården. Det är en som fäller mig före målet, jag var tydligen den ende som märkte det. Domarna var på Kanadas sida, men det är de varenda gång, säger Haugen till TV2.  

 

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler. 

 

– Det var inte överraskande. Det är allt jag kan säga, annars blir det bråk. 

”Han har fullständigt fel"

Förbundskaptenen Petter Thoresen är dock av en helt annan åsikt än sin målvakt.

– Nej, där har han fullständigt fel. Det var Dennis Sveum som fällde honom, så vi tog det lugnt. De ansvariga på läktaren förklarade situationen för oss, säger Thoresen till TV2. 

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018. 

 

Thoresen ville inte heller skriva under på att kanadensarna hade domarna på sin sida.

– Jag tror inte att vi ska börja prata om det, säger Thoresen. 

16.15 i eftermiddag möter Norge Danmark.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag