Rickard Wallin. Foto: / VIASATRickard Wallin. Foto: / VIASAT
Rickard Wallin. Foto: / VIASAT
Rickard Wallin. Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅNRickard Wallin. Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN
Rickard Wallin. Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN

Ilskan: "Pinsamt – det är katastrof"

Publicerad
Uppdaterad

Efter skandalmatchen mellan Brynäs IF och Adler Mannheim.

I onsdags fick Thomas Larkin sin avstängningsdom på fyra matcher.

En kortare avstängning än vad många förväntade sig - så även Rickard Wallin.

– Det är katastrof, pinsamt och vilka ord man än vill. Avstängningen är på tok för låg, säger Viasats hockeyexpert.

Det är veckans stora hockeysnackis, och Thomas Larkins tackling på Daniel Paille som beskrivits som "vidrig" har knappast undgått någon. 

Därför var också förvåningen stor när domen från CHL kom, och förkunnade att Larkin "bara" skulle bli avstängd i fyra matcher. 

Domen har också väckt stor ilska i Brynäs - och Rickard Wallin stämmer in i den ilskan.

– Det är ju katastrof, pinsamt och vilka ord man än vill. CHL sitter ju litegrann bakbundna då de bara sitter med avstängningar gällande deras egna liga, men även där tycker jag att avstängningen är på tok för låg. Det som kommer ut av hela den här händelsen när man reflekterat några dagar så är man fortfarande förbannad, säger han och fortsätter med sina tankar om våldet på isen:

– Slagsmål är verkligen inte vägen att gå, det går ju inte att skrämma någon med våld för att förhindra våld. Det är neandertals-tänk.

Kritiken mot Larkins ursäkt: "Inte okej"

Efter överfallet skickade Thomas Larkin en ursäkt till Daniel Paille på Twitter där han menade att "han bara ville forechecka och vinna puck".

Vad säger du om Larkins ursäkt?

– Det sa jag också, det enda han kunde hävda är att han försöker åka ned och sätta press på puckhållaren men det är ändå inte ett hållbart alternativ för handlingen i sig. Man kan ju tycka att han då skulle ha gjort ett försök för att svänga undan. Visst, pucken är där bak och det är ändå inte okej, säger Wallin och fortsätter:

– Om ursäkten skulle ha känts ärlig så skulle den ha kommit direkt efter matchen att han sökte upp Paille då för att be om ursäkt men några dagar efter så är den inte värd något för mig. Det är bara ett försvarstal för att rädda sitt eget skinn. Det tyska laget har inte heller på något sätt visat någon ånger. 

Vad säger den här avstängningsdomen om CHL?

– CHL visar ju bara med det här att det är en produkt som inte är färdig än. Den hade ju ändå växt och var på väg att bli en bättre produkt men här gör man självmål, och det lyfter ju frågan om man ska delta i den här.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag