Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilskan: "Pinsamt – det är katastrof"

Rickard Wallin. Foto: / VIASAT
Rickard Wallin. Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN

Efter skandalmatchen mellan Brynäs IF och Adler Mannheim.

I onsdags fick Thomas Larkin sin avstängningsdom på fyra matcher.

En kortare avstängning än vad många förväntade sig - så även Rickard Wallin.

– Det är katastrof, pinsamt och vilka ord man än vill. Avstängningen är på tok för låg, säger Viasats hockeyexpert.

Det är veckans stora hockeysnackis, och Thomas Larkins tackling på Daniel Paille som beskrivits som "vidrig" har knappast undgått någon. 

Därför var också förvåningen stor när domen från CHL kom, och förkunnade att Larkin "bara" skulle bli avstängd i fyra matcher. 

Domen har också väckt stor ilska i Brynäs - och Rickard Wallin stämmer in i den ilskan.

– Det är ju katastrof, pinsamt och vilka ord man än vill. CHL sitter ju litegrann bakbundna då de bara sitter med avstängningar gällande deras egna liga, men även där tycker jag att avstängningen är på tok för låg. Det som kommer ut av hela den här händelsen när man reflekterat några dagar så är man fortfarande förbannad, säger han och fortsätter med sina tankar om våldet på isen:

– Slagsmål är verkligen inte vägen att gå, det går ju inte att skrämma någon med våld för att förhindra våld. Det är neandertals-tänk.

Kritiken mot Larkins ursäkt: "Inte okej"

Efter överfallet skickade Thomas Larkin en ursäkt till Daniel Paille på Twitter där han menade att "han bara ville forechecka och vinna puck".

Vad säger du om Larkins ursäkt?

– Det sa jag också, det enda han kunde hävda är att han försöker åka ned och sätta press på puckhållaren men det är ändå inte ett hållbart alternativ för handlingen i sig. Man kan ju tycka att han då skulle ha gjort ett försök för att svänga undan. Visst, pucken är där bak och det är ändå inte okej, säger Wallin och fortsätter:

– Om ursäkten skulle ha känts ärlig så skulle den ha kommit direkt efter matchen att han sökte upp Paille då för att be om ursäkt men några dagar efter så är den inte värd något för mig. Det är bara ett försvarstal för att rädda sitt eget skinn. Det tyska laget har inte heller på något sätt visat någon ånger. 

Vad säger den här avstängningsdomen om CHL?

– CHL visar ju bara med det här att det är en produkt som inte är färdig än. Den hade ju ändå växt och var på väg att bli en bättre produkt men här gör man självmål, och det lyfter ju frågan om man ska delta i den här.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!